En het historia i Orrböle Runt


En het historia i Orrböle Runt

av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

GP-loppet Orrböle runt i lördags (26 juli) blev en het historia. I högsommarvärmen svettades både deltagarna och publiken och den senare fick se landslagslöpare som segrare i både dam- och herrklassen. Anna Rahm, Rånäs, bland damerna och Kristoffer Österlund, Umeå, bland herrarna.

Anna hängde med killarna

Damerna startade samtidigt som herrarna och hade att springa ett varv på den sju kilometer långa landsvägsbanan. Herrarna sprang två varv.

– Jag hängde med killarna i cirka tre kilometer och sedan förlorade jag inte så mycket på täten, berättade Anna efter sin seger.

Anna har som många av landslagets friidrottare varit skadad till och från och har inte kunnat tävla som planerat.

– Men i dag kändes det toppenbra. Jag tycker att jag gjorde ett jättebra lopp, sade Anna som är hemma och hälsar på i Västerbotten.

Annas sluttid imponerar, 28 sekunder bättre än herrettan på distansen.

Kristoffer tog en klar seger

Kristoffer Österlund tog en klar seger efter att ha gått loss redan före varvningen efter sju kilometer.

– Anna hängde med. Ja, det var till och med Anna som drog, men så småningom tänkte jag,  att det här känns inte riktigt rätt. Jag kunde öka lite och kom även loss från Andreas Brodin, som blev min vassaste motståndare i dag, sade Kristoffer, som vann och tog sin tredje seger i rad i Orrböle.

– Fram till varvningen gick det väl ganska fort, men på andra varvet blev det lite segt i värmen. En kul tävling i alla fall och extra kul var det att jag nu tack vare tre segrar tog hem den fina pokalen, tyckte Kristoffer. Det var ett tunt startfält på herrarnas långa bana. De flesta valde halva distansen.

Anne blir bara bättre med åren

Anne Sundberg från Vännäs blir bara bättre med åren. Nu tog Anne andra plats och´blev GP-segrare, för första gången.

– Det här är egentligen i kortaste laget. Jag skulle vilja försöka mig på tiomilalöpningen i Lappland Ultra. Det gör jag nog om kanske två år, sade Anne.

På de kortaste sträckorna i Orrböle (900 och 1 700 meter) sprang 25 ungdomar. Antalet deltagare var i år mindre än vanligt kanske beroende på värmen och krock med andra tävlingar i länet men även på en del trubbel med annonseringen i friidrottskalendern. Många hade ringt och undrat om tävlingen skulle gå på lördag eller söndag.

 

Första sidan