Isabelle lämnar Sollefteå för Umeå


Isabelle lämnar Sollefteå för Umeå

SOLLEFTEÅ. Sollefteås friidrottsstjärna, Isabelle Eurenius 18 år, är förlorad för klubben. Ny adress blir Umeå FI.

Se större bild (öppnas i nytt fönster) 
Isabelle Eurenius lämnar Sollefteå och byter till Umeå FI.
Foto:Jonny Dahlgren

- Jag reser mycket på läger och tävlingar och Umeå kan erbjuda en helt annan ekonomisk uppbackning jämfört med Sollefteå. Det är enda anledningen till att jag byter klubb, förklarar Isabelle Eurenius som även studerar vid friidrottsgymnasiet i Umeå sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka.

Isabelle berättar att klubbytet inte varit ett enkelt beslut, snarare tvärtom:

- Jag har trivts enormt bra i Sollefteå sedan jag kom dit från SUIF 2004. Men Sollefteå är en förhållandevis liten klubb och jag kan förstå att de inte kan ge det ekonomiska stöd som alla resor med mera innebär under en säsong.

Isabelle, från Lugnvik i Kramfors kommun, var inte bara Sollefteås utan hela Ångermanlands största friidrottsstjärna och framtidslöfte. Hon har flera JSM-medaljer i prishyllan och ifjol representera hon Sverige i både JEM och i en Nordisk landskamp i Danmark där hon för övrigt sprang hem 100-meters loppet och var dessutom med i laget som vann stafetten över 4x100 meter.

- Jag hade ett bra friidrottsår ifjol och hoppas förstås att utvecklingen ska fortsätta framåt. Det känns i alla fall väldigt bra och jag ser med stor tillförsikt fram emot det som komma skall.

Isabelle Eurenius är förstås högaktuell inför Junior VM som det här året avgörs i Polen i början av juli. Inte minst därför att hon redan blivit uttagen till ett förberedelseläger nu till helgen och en vecka senare bär det iväg till Falun dit Sveriges främsta häck och sprintlöpare blivit inbjudna.

Ledare för det lägret är inga mindre än systrarna Susanna och Jenny Kallur samt deras tränare Karin Torneklint och Torbjörn Eriksson.

- Det känns verkligen inspirerande att få vara med på lägret och det blir säkert väldigt givande.

Nytt för i år är att Isabelle inte bara lägger tyngdpunkten på 100 meter utan hon ska också satsa på 200 meter.

- Och sedan blir det lite häcklopp också, avrundar hon.

JONNY DAHLGREN
070-566 74 53
 

Första sidan