Vintermaran i Strömsund

av Leif Stening

Årets upplaga av Vintermarathon, arrangerat av Vattudalens LDK i Strömsund, levde verkligen upp till beteckningen. Natten innan loppet kom det första riktiga snöfallet. Detta innebar att underlaget på marathonbanan inte var särskilt gynnsam. Trots detta presterade flera löpare förhållandevis goda resultat. Matti Linna, Nilivaara IS, tidigare segrare i Umemaran, följde upp med åter en vinst. Linna, som sprang med broddar  på det glatta underlaget, fick sluttiden 2.43.23. Martin Lundberg, Fredrika IK slutade trea på 2.58.37 och strax före loppets fyra Tore Torstensson, Hammerdals IF. Lars-Åke Ekman, IKSU Friidrott gjorde comeback på marathondistansen och blev femma på goda 3.00.43.

I kvinnliga klassen segrade Jenny Jansson, Kattisavans IIF knappt före Christina Forslund, IFK Nyland. Jansson klockade på 3.09.20. På femte plats hittar vi också en västerbottning - Anne Sundberg, Vännäs SK. Hon klarade av de 42 km på 3.34.04.