Dubbelseger för IKSU i Håkmarksmilen


Dubbelseger för IKSU i Håkmarksmilen
av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren
 
Det blev dubbelseger för Iksu i den tredje Håkmarksmilen, som avgjordes  den 25 augusti i fint höstväder. Andreas Brodin vann före Johan Brändström.
­Ja, det blev bra väder, men det såg inte så bra ut i morse. Loppet blev ändå lite jobbigt. Särskilt på hemvägen då det var motvind, tyckte segraren Andreas Brodin.

Andreas vann med 52 sekunder
Andreas var i täten i stort sett hela tiden. Ryckte efter ungefär halva loppet och vann med 52 sekunder.
­Men jag söker fortfarande efter formen. Jag har varit lite sjuk i sommar och inte riktigt varit i form på länge, berättade Andreas.
Även tvåan, Johan Brändström, menade att han har ganska långt till toppform.
­Varken jag eller Andreas presterade vad vi egentligen kan förra lördagen i Röbäckskneget. Och i dag gick det alldeles för snabbt i början i alla fall för mig, sade Johan.

Skidåkaren Anders Högberg fyra
Trea blev Martin Lundberg, Fredrika, och fyra IFK Umeås skidåkare Anders Högberg
­Jag är väl inte speciellt bra löpare. Har nog inget bra löpsteg men skidformen känns bra, sade Anders som avslutade senaste skidsäsongen med en meriterande seger (Bruksvallarna).
Anders berättade också att han satsar på allvar inför den kommande vintern och att hans huvudsakliga satsning är på sprint.

Bästa dam
Bästa dam blev Maria Skoglund, Jalles, som vann damers lopp klart med mer än två och en halv minut före tvåan Julia Berglund från Norsjö. Maria har sprungit Håkmarksmilen förut men aldrig så snabbt som i lördags. Banan var nu densamma


 

Foto: Lars Lindgren
Klicka på bilderna så blir de större

Första sidan