Orrböle Runt en väldigt trevlig tävling


"En väldigt trevlig tävling". Tre generationer av familjen Skoglund sprang allt populärare Orrböle Runt
av Daniel Grefve, Västerbottens Folkblad

Totalt var det 110 deltagare i Orrböle Runt. Fem av dessa var från samma familj. - Det är en väldigt trevlig tävling det här, sade Malin Skoglund

Deltagarrekord
Orrböle runt slog i år deltagarrekord. Hela 110 deltagare., allt från små knattar till ärrade veteraner, hade hittat ut till byn för att springa den åttonde Grand Prix-tävlingen i Västerbotten. Bland dem hittade vi tre generationer av släkten Nilsson/Skoglund. Dels mormor Ingrid Nilsson, mamma Malin Skoglund, pappa Peter Skoglund samt Malin och Peters barn Simon och David.
- Det här är våran favorittävling. Det är väldigt trevligt och familjärt, så vi försöker alltid åka hit och springa, sade Malin. Först ut på banan var yngste sonen David som tävlar för IFK Umeå. Han sprang de 1700 meterna på 6.59, endast tre sekunder efter vinnaren Oskar Johansson och blev därmed tvåa. - Det gick bra. Jag hade inte förväntat mig att vinna, så jag är nöjd med att vara tvåa, sade han.

Vem blir bäste Skoglundare idag?
- Det blir nog Simon. Simon själv utlovade dock ingen seger, vi får se hur det går. Jag ska försöka hänga med pappa på det första varvet, sedan får vi se hur långt det räcker, sade han

Men du ska vinna mot mamma?
- Ha,ha. Ja, det ska jag nog göra. Mamma själv erkände att det nog skulle bli tungt. Han ska ju springa ifrån mig nu, det har jag börjat vänja mig vid. En ännu mer blygsam målsättning hade mormor Ingrid. - Jag blir glad om jag kan springa runt alla sju kilometerna. Det är det som är målet, att gå i mål.

Mamma fick bäst placering
Det gjorde hon också, precis som mamma, pappa och den äldste sonen, som hängde med pappa hela varvet. Bäst placering i sin klass fick mamma. men Simon rådde hon inte på. Simon blev sexa på sju km, men var 28 sekunder före mamma Maria som blev trea i damklassen. Mormor blev femtonde, och pappa Peter sjua på 14 km. Yngste Skoglundare (David) blev alltså även den bäste. - Det känns bra, sade han.

 

Första sidan