Kristoffer Österlund och Åsa Lindqvist segrare i Orrböle


Kristoffer Österlund och Åsa Lindqvist segrare i Orrböle
av Daniel Grefve, Västerbottens Folkblad
 
Favoriterna hette Kristoffer Österlund och Åsa Lindqvist. Det var även namnen på vinnarna. Ingen var i närheten av att skrälla. I herrklassen noterades Kristoffer för ett finfint banrekord. Han sprang runt de 14 kilometerna på 45.36 vilket var 17 sekunder bättre än det tidigare rekordet, vilket han satte i fjol.
- Jag vet inte var jag tog de sekunderna. Jag tyckte att det kändes tyngre än i fjol, sade IFK Umeå-löparen.

Pär Wikberg tvåa
Tvåa blev Skellefteå AIK:s Pär Wikberg. Wikberg försökte rycka i den första backen, men Österlund svarade och drog därefter ifrån mer och mer och var i mål 1,15 efter Wikberg. I och med det går Österlund upp i GP-ledning.

Åsa Lindqvist upp i delad GP-ledning
Även i damklassen vann förhandsfavoriten IKSU-löparen Åsa Lindqvist, som annars mest är känd som orienterare, var 44 sekunder före Therese Bäckström, Bjurholms IF.
- Jag märkte redan i starten att jag var den snabbaste, sade Lindqvist som även går upp i GP-ledning. Hon har samma poäng som Kattisavans Jenny Jansson, som inte var med i Orrböle. Någon GP-vinst lär det dock inte bli.
- Nej, jag kommer nog inte att springa lika mycket i höst. Då passar det inte lika bra med orienteringstävlingarna. Men det känns lite surt, jag blir ju sugen att springa mer när jag ligger så bra till.

Första sidan