Seger för Österlund i Gammliaterrängen


Seger för Österlund i Gammliaterrängen
av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

Den västerbottniske maratonkungen Kristoffer Österlund är både uthållig och snabb.  I tisdags vann han Gammilaterrängens åtta kilometer och det på en bra tid.

Hans tid var bara 15 sekunder sämre än hans tid i den här tävlingen i fjol. Då blev Kristoffer tvåa efter Oskar Käck som satte nytt banrekord.
– Det kändes riktigt bra i kväll. Men det har det gjort nästan hela våren. Nu blir det Stockholm maraton som nästa tävling för mig. Konkurrensen har hårdnat men jag siktar på att ta medalj där, att bli bland de tre bästa svenskarna, sade Kristoffer.

Persoliga rekord
Österlund har i vår noterat en del personliga rekord. Bland annat i Göteborg där han sprang halvmaraton på 1.08.. Kvällen på Gammlia blev lite hektisk för segraren, som jobbar skift
och som håller på att utbilda sig till industrielektriker. Efter tävlingen och en stunds nedjoggning väntade fortsatt jobb.

Kristoffer vann på tiden 25.59. Banrekordet (Oskar Käck) lyder på 25.19. Skellefteås Pär Wikberg hängde på Kristoffer i en dryg kilometer. Pär låg tvåa vid varvningen, efter ett varv av tävlingens två, 27 sekunder efter Österlund och blev också tvåa. Trea blev Andreas Brodin, Iksu.

Åsa Lindkvist överraskade
Damtävlingen tog Iksus Åsa Lindkvist hem. Åsa, som har orientering som sin huvudidrott, sprang överraskande bra.
– Jag har förbättrat mig mycket fysiskt inför den här säsongen. Det har också gett resultat, menade Åsa och vi har vid flera tillfällen kunnat notera hennes framgångar inom orienteringen under våren.

– Nu hoppas jag kunna göra bra tävlingar både vid norrlandsmästerskapen och inte minst vid SM, sade Åsa.  Iksus unga (16 år) och fantastiskt duktiga Angelica Wiklund blev tvåa.
– Jag orkade inte i utförslöpningen på slutet. Då rullade Åsa på så bra att jag tvingades släppa.
Trea blev Jenny Jansson, Kattisavan.

Gammliaterrängen gällde som Grand Prix, senior-DM och veteran-DM.

Första sidan