Femte raka för Kristoffer Österlund i Umemaran


Femte raka för Kristoffer Österlund i Umemaran - topptid av Jenny Jansson
av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren
 
IFK Umeås Kristofer Österlund tog lördagen den 7 oktober sin femte seger i rad i Umemaran. I regn, blåst och delvis i motvind blev sluttiden den sämsta av Kristoffers fem segrartider, men hans seger blev desto överlägsnare. Segermarginalen blev inte mindre än drygt åtta minuter.

Tog det lugnt i början
­ Jag tog det lugnt i början och efter en dryg mil började jag få känning av ett skavsår på vänster fot. Jag stannade och knöt om skon och detta ”break” gjorde att jag tappade på tätklungan, berättade Kristoffer efter loppet. Österlund gick emellertid sedan lätt ifatt, vände på 1.19 och drog sedan ifrån och vann alltså med sluttiden 2.36.37.
-Nu blir det en relativ lugn månad och inga mer tävlingar det här året. Sedan blir det ny satsning. Nu ska jag träna inför Stockholm marathon 2007, sade Kristoffer.
 
Personligt rekord av Jenny
 Jenny Jansson från Kattisavan såg inte ut att vara besvärad av de miserabla väderförhållandena utan satte nytt personligt rekord med fem minuter. Hennes nya rekord lyder på 2.58.00.
­ Jag trivs med maraton. Jag tänkte när vi sprang Tjej-fyrans fyra kilometer i Umemilen att det är inget för mig. Nej, maraton vill jag satsa på, sade Jenny, klar GP-segrare för året redan före Umemaran.

Anders och Angelika segrare på kvarten
Korta distansen, kvartsmaran med start i Stöcksjö, vanns av IFK:aren Anders Hemmyr.
­ Usch, vad kallt! var Anders första kommentar efter målgången. Hemmyr lovade också att det ska bli allvarligare satsning nästa säsong. Den har blivit halvdan bland annat på grund av hans husbygge i Röbäck.
Snabbaste tjej på kvarten blev Iksus talangfulla Angelika Wiklund. Angelika är bara 15 år och blir bäst av alla damer. Imponerande!
Maran gällde som DM och veteran-DM.
 

Första sidan