Nytt namn med samma segrare i Umemilen


Nytt namn med samma segrare i Umemilen
av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

Den 20:e Umemilen genomfördes på valdagen under gynnsamma förhållanden i det fina höstvädret. Och det blev segrare som har vunnit förr ute vid Nydala. Sedan IFK Umeå flyttade tävlingen till Nydala har Pernilla Hedlund, tidigare Ericsson, vunnit tre gånger tidigare och Tony Berglund hade två segrar. Nu har Pernilla h Tony tre eftersom båda vann i går.

Hoppfullt inför framtiden för Tony
- Det här känns verkligen bra. Alla mina skador verkar ha läkt och det börjar kännas hoppfullt inför framtiden, sade Tony efter loppet.
En kvartett löpare (Berglund, Andreas Brodin, Pär Wikberg och Kristoffer Österlund) följdes åt i början av loppet. Österlund släppte vid cirka fyra kilometer och fram mot nio kilometer var det Berglund och Brodin som ledde.
­ Andreas kändes väldigt stark men jag visste att jag brukar vara ganska bra i spurten så jag kände mig lite segerviss. Vid nio kunde jag gå ifrån och vinna. Otroligt skönt! sade IFK:aren Tony Berglund efter att ha gått i mål med en segermarginal på 13 sekunder.

Brodin imponerar
Iksus Andreas Brodin blev tvåa, Skellefteås Pär Wikberg trea och Umeås Kristoffer Österlund fyra.
Brodin imponerar mer och mer och hans lopp i går var verkligen imponerade. Österlund hade en lite sämre dag än vanligt men Kristoffer satsar ju på maraton numera och den här distansen var för kort för att han ska komma till sin rätt. Kristoffer och vi andra ser nu fram mot Umemaran och vad Österlund kan göra då.
Berglund vann tämligen klart medan det i damernas lopp (fyra kilometer) blev det jämnare. Pernilla Hedlund vann två sekunder före Kattisavans Jenny Jansson.
­
Den här distansen passar mig perfekt. Jenny drog en stor del av loppet men även jag litade till min spurt och det höll, sade Pernilla efter sin seger.

Andreas och Jenny klara GP-segrare
Liksom Andreas Brodn är Jenny är klar GP-segrare trots att ett lopp (Umemaran) återstår.
Både Pernilla och Jenny sade sig vara sugen på att satsa lite mer på träning nästa säsong men båda sade sig ha för mycket annat att tänka på. Jobb och familj kan man förmoda. På milen var spurtpriser uppsatta och det gick till den löpare, herr och dam, som passerade 500 meter först och det gjorde Niklas Berglund, IFK Umeå, och Ulrica Bjuhr, Jalles TC. Antalet deltagare: 182.
 

Första sidan