Wikberg snabbast i Röbäckskneget


Pär Wikberg snabbast i Röbäckskneget
av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

Det 37:e Röbäckskneget, som avgjordes lördagen den 9 september, blev lite annorlunda än de tidigare. Tävlingen hade på grund av arbeten på Röbäcks idrottsplats flyttats till Umåker och eftersom GP-programmet just nu är lite mastigt hade Långa kneget kortats till fem kilometer.

Pärs femte GP-seger
Skellefteås Pär Wikberg visade sig vara starkast den här dagen. Pär vann före Åsjöns Daniel Westerberg, Iksus Andreas Brodin och Umeås Kristoffer Österlund.
­ Det
var ungefär efter tre kilometer som jag kunde gå ifrån. Sedan gick det av bara farten, sade Wikberg efter sin femte GP-seger för säsongen.
  Wikberg, som är förstaårssenior (född 1983), provade förra helgen på sin första halvmara.
­ Det
var i S:t Eriksloppet som gällde som SM och jag sprang in på 1.15. Dessutom sprang jag i torsdags DM på 10 000 meter så nu behöver jag vila ett par dagar. Sedan blir det kanske Lidingöloppet den 23 september. Jag är sugen på att för första gången prova långa distansen, tre mil, berättade Wikberg.

Bra säsong
Tvåan Daniel Westerberg kan liksom Wikberg se tillbaka på en rätt så bra säsong.
­ Men
jag var inställd på att inte kunna tävla alls den här sommaren. Skador gjorde att jag kom i gång på allvar först i början av juli. Sedan visade det sig att formen var så bra att jag kunde sätta personligt rekord (1.54,12) på 800 meter, sade Daniel, som satsar mest på banlöpning.

Maria Lundgren vann damernas femma
  Damernas femma vanns med en marginal på 32 sekunder av Håkmarksmilens etta, Maria Lundgren tävlande för Malmö AI.
­ Banan
var ganska jobbig med sand, kala berghällar och smala skogsstigar men det gick ändå väldigt bra för mig i dag, tyckte Maria. Tvåa blev Kattisavans Jenny Jansson, som därmed blev bästa västerbottniska och nu drar ifrån i GP-toppen. Jenny har tre segrar och fem andraplaceringar i årets GP.

147 deltagare
Från ungdomsklasserna noterar vi många bra lopp och ett av de bästa gjorde Iksus Angelica Wiklund (F 15). Angelica tävlade över två kilometer och var snabbast av alla inklusive killarna och var så snabb att hon missade den riktiga målgången. Förutom de cirka 120 löparna som fullföljde sprang 27 ungdomar utan tidtagning i Knattekneget.

Röbäcks Albin Eriksson (283) och Oskar Lundström (217) har tagit täten i P 8 i Röbäckskneget. Till slut vann Oskar den klassen.
FOTO: LARS LINDGREN
 

Första sidan