Många hopp i hopp vid Skelleftespelen


Många hopp i hopp vid Skelleftespelen
av Roger Lindström, Norra Västerbotten

Skellefteå AIK har en hel rad hopplöften i klubben. Bäst i Skelleftespelen gick det för Sofie Almqvist som slog personligt rekord i stav och var mycket nära att göra det i höjd.
­ Allt känns bra inför SM, säger Sofie

Höjdtävlingen
Om vi börjar med höjdtävlingen. Sofie klarade både 1.59 och 1.63 med darr på ribban. Men tekniskt såg det mycket bra ut. Sofie höjde sedan till 1,67 som hade inneburit personligt rekord med 1 cm.
­ Det är nytt klubbrekord för flickor 17 år också. Just nu delar jag den med några andra, säger Sofie. Första försöket var det bästa.
­ Det känns som att jag ska kunna klara det. Men jag tycker ansatsen inte riktigt fungerade, säger hon. I stav blev det däremot personligt rekord för Sofie när hon klarade 3.25.
­ Jag tror att jag ligger 10:a både i stav och höjd i Sverigestatistiken.

Amanda hade snudd på 3.55 i stav
Amanda Forsman klarade 3.35 i stav men hade ett otroligt bra försök på 3,55 i ett extrahopp. Ribban låg kvar och darrade några sekunder innan den ramlade ned. Katja Gustafssons banrekord på 3,55 sitter löst, likaså Katjas klubbrekord på 3,56.´Amanda kan med en lyckad dag ta medalj på SM.

 För killarna gick inte stavhoppet så där alldeles lysande. Den kraftiga vinden på lördagen gjorde att det blev lite orytmiskt. Jonas Almqvist vann på 4.65 och hade något hyfsat försök på 4,80.
­ Vi har jobbat hårt med att förändra tekniken och ansatsen en aning. Jag tycker att det känns som att Jonas är på rätt väg, säger tränaren Börje Almqvist.
John Gustafsson klarade 4,20.
­ Jag klarade ingångshöjden redan i andra försöket, det var i alla fall roligt, säger John, som annars brukar vänta till tredje hoppet med att klara ­ om han klarar … John besvärades mest av vinden men hade ett extrahopp på 4,65 som säkert räckt till att klara åtminstone 4,60. I stav blev det också personligt rekord för Lisa Nilsson i flickor 13 år. Lisa klarade nu 2,70.

Längd och tresteg
I längd fick Sandra Eriksson äntligen till ett hopp på över fem meter. 5.05 i godkänd vind.
­ Jag har satsat på att komma över fem meter. Det var skönt att klara det, säger Sandra. Annars är det tresteg det hon gillar bäst. Där blev det 10,63, en tangering av hennes tidigare bästa. Men tyvärr var medvinden lite för stark. Adam Andersson är en annan stark trestegshoppare. Adam hoppade nu för första gången över 13 meter utomhus, 13,04.´Adam har kommit igång starkt och ser ut som ett medaljhopp i SM.

Nära banrekord i tresteg
 Det var också mycket nära ett banrekord i tresteg. Men Anna Göransdotter-Nilsson, Umedalen, tangerade sitt eget rekord på 12,18. Däremot vann hon tävlingen på 12,35 men i det hoppet hade hon för mycket vind i ryggen.

 

Första sidan