Mikael var i stöten vid Skelleftespelen


Mikael var i stöten vid Skelleftespelen
av Roger Lindström, Norra Västerbotten


Mikael Hedström, 19, är en kille i stöten. På Skelleftespelen ökade han sitt personbästa med över halvmetern till 15,86.
­ Jag brukar annars höja mig på mästerskapen. Det kanske inte är ett bra tecken att jag nu gjorde det på genrepet före JSM, småler Mikael.

Friidrottstalangen med skadeproblem
Mikael är ju friidrottstalangen som haft så mycket skadeproblem. Benhinnorna har opererats två gånger men Mikael har nu tvingats lägga löparkarriären åt sidan. I stället satsar han på kast.
­ Jag har gått upp 10 kg det senaste året, säger han. Styrketräningen har varit tuff och gett honom mycket mer muskler.
­ Men däremot har jag inte fått till tekniken, säger han. Det tidigare personbästat var på 15,29. Nu stötte han hela 15,86 och det ger honom en tredjeplacering på årbästalistan för pojkar 19 år.
­ Jag är dessutom bara centimeter från andraplatsen, säger han. Mikael är dessutom en kille som har goda tävlingsnerver.
­ Självklart siktar jag på en medalj vid JSM. Får jag det bara att stämma kan jag klara 16 meter, säger han.Däremot är det osäkert om han ställer upp i diskus.
­ Kolliderar det på något sätt så väljer jag bara kula. Går kulan bra och diskusen ligger efter i tidsschemat ställer jag upp i diskus också, säger han.

13.78 med seniorkulan
Mikael tävlade också upp med seniorkulan och där blev det ett prydligt personligt rekord på 13,78.
­ Fast jag stötte mest med den för att juniorkulan skulle kännas lättare, skrattar Micke.
Cristoffer Karlsson är en annan pålitlig kastare. Nu förlorade visserligen ”Totte” lite överraskande mot Mikael i kula, 13,35 för ”Totte. Men i slägga närmar han sig 50 meter, nu 48,80.
­ Jag ska försöka komma över 50 meter på SM, säger han. Kul var också att Ida Johansson gjorde en ”Bubka”, höjde sitt personliga rekord i slägga med en cm till 38,91. Ida flyttar i höst till Uppsala för studier men räknar med att fortsätta friidrottssatsningen.´Annars är ju AIK:s starka tjej på kastsidan Jessica Larsson.
­ Men jag fick inte till det. Bara ett godkänt kast i slägga till exempel, säger Jessica. Men 41,03 räckte förstås till seger.

 

Första sidan