Viskaterrängen - tidernas 500:e GP-tävling i Västerbotten


Viskaterrängen tidernas 500:e GP-tävling i Västerbotten
 
av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

 Viskaterrängen  (GP 8) i Fredrika lördagen den 8 juli blev en varm historia. När loppet gick i fjol var det på en av årets varmaste dagar och likadant var det nu.
­ Det var ännu varmare nu. Inga moln som gav stunder av andrum i hettan, sade Andreas Brodin från Iksu, som blev trea i fjol men som segrade i lördags.

Ensam i täten
  Brodin blev ganska snart ensam i täten och fick därmed hålla farten själv.
­ Det var efter ungefär fem kilometer som de övriga släppte. Sedan har jag tydligen gått ifrån hela tiden under den återstående milen, sade Andreas.
  Segertiden i år blev ett par minuter sämre än i fjol då Tony Berglund satte banrekord. Brodin själv hade i år en sluttid som är över två minuter längre än vad han hade i fjol.
  Om sin form sade Andreas så här.
­Jag ligger efter med träningen på grund av sjukdom och skador men jag hoppas kunna ge de övriga i GP-toppen en match i de tävlingar som återstår.
 
Jenny Jansson var snabbast
 Damerna tävlade över sex kilometer och snabbast där var Kattisavans Jenny Jansson. Jenny har nu tre andraplaceringar och en seger i GP och står efter våromgången, som avslutades med Viskaterrängen, på 68 poäng och på tredje plats. Bjurholms Therese Bäckström blev tvåa i förrgår och har 72 poäng och är tvåa i GP efter Karin Harnesk som har maximala 80 poäng.
 I herrarnas GP avancerade Andreas Brodin till andra plats (66 poäng) efter IFK Umeås Kristoffer Österlund, som har 76. Trea är Skellefteås Pär Wikberg (56).
Viskaterrängen var tidernas 500:e GP-tävling i Västerbotten. Antalet löpare i mål inklusive ungdomsklasserna var 83.

                                           
 
 

Första sidan