12,88 räckte till seger för Anna


12,88 räckte till seger för Anna

av Inger Nilsson, Västerbottens-Kuriren

Anna Göransdotter Nilsson, Umedalen, fick det svar hon hoppats på när hon på söndagskvällen ställde upp i trestegstävlingen i Världsungdomsspelen i Göteborg. Resultatet 12,88 meter räckte till seger ­ och foten höll.

Skönt att kroppen höll
­ Normalt skulle jag inte vara nöjd med ett resultat under 13 meter, men det var skönt att se att kroppen höll ihop. Dessutom var alla de bästa hopparna, utom Camilla Johansson  (Sverigeettan), på plats. Det känns bra inför SM kommande helg, säger Anna på telefon till VK. En nertrampad hälkudde har tvingat Anna till att vila från tävlande de senaste månaderna. Nu var det dags att testa om den höll för påfrestningen att gå för fullt i en trestegstävling.
­ Det gjorde den, fast i tredje hoppet kände jag lite i foten, så då avstod jag de tre sista försöken, berättar Anna.

Långdraget
Det blev en långdragen tävling, som det brukar bli i Världsungdomsspelen, eftersom 40 hoppare ville göra resultat. I det allra första hoppet var Anna en bra bit över 13 meter, men då var det övertramp. Efter 12,88-hoppet blev det sedan en lång väntan för att se hur långt det skulle räcka. Nu är det SM i Sollentuna som väntar, och Anna har fortfarande kvar ett litet, litet hopp om att kvalificera sig för EM.
­ Jag vet att det blir mycket svårt, men chansen finns. Annars är det ju, förutom SM, även finnkampen som är ett viktigt mål.

Erik kom trea
Några timmar tidigare hade Annas träningskamrat i Umeå, Erik Eriksson från Örbyhus, gjort sin andra trestegstävling för sommaren. Precis som Anna har han haft en fotskada och inte kunnat tävla som han vill.
­ Jag gjorde 15,38 i måndags, och här blev det nu 15,30 och jag kom trea i tävlingen, berättar Erik. Det har funnits en mental spärr på grund av fotskadan, men nu känns det bra. Tekniken stämmer allt bättre, och jag hoppas att det ska bli riktigt bra på SM.

Första sidan