Noliacupen 2 med GP 6


Noliacupen 2 med GP 6
av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren
 
IKSU Friidrott stod för arrangemanget av Noliacupen 2 den 21 juni på Gammliavallen i Umeå. Tävlingarna omfattade bland annat ett lopp över 3 000 meter som ingick som sjätte deltävling i årets GP.

Pär och Kristoffer växeldrog
Före loppet låg Skellefteås Pär Wikberg och Umeås Kristoffer Österlund i delad GP-ledning och båda fanns med i tävlingen i går kväll.
­Vi växeldrog i början och det gick rätt så snabbt under de första varven. Sedan blev det lite taktik och sluttiden 8.44 är ju inte så märkvärdig, sade Österlund efter att ha vunnit knappt sekunden före Wikberg. Kristoffer är som bekant uttagen till EM-laget på maraton och tiden fram till den 13 augusti, då EM-maran går, kommer naturligtvis att präglas av förberedelser inför den stora uppgiften.
­Jag planerar och tränar nu bara med sikte på maran i Göteborg. Det gäller att hålla sig skadefri och frisk och träna lagom mycket, menade Österlund.

Barfotalöpning på gräs
Kristoffer berättade bland annat att han tränar en del barfotalöpning på gräs. I GP gick nu Österlund ifrån och leder på 76 poäng. Wikberg står kvar på 56 eftersom han har gjort tre arenalopp och så många får man inte räkna under våromgången. Niklas Berglund, IFK Umeå, trea i går, ligger fyra på 37 poäng och Michael Lindgren, även han IFK, femma på 33. Andreas Brodin, IKSU, är trea på 46.

Karin Harnesk i topp
Karin Harnesk från IFK Umeå vann damtävlingen före Kattisavans Jenny Jansson. Therese Bäckström, Bjurholm, leder GP på 70 poäng. Harnesk har 60 och Jansson 32. Tävlingarna i går gällde även som veteran-DM och junior-DM. Veteranerna tävlade om DM på 100 meter, 3000 meter samt i kula och höjd. Juniorerna hade mästerskap på 200 m, höjd och kula.

 

Första sidan