Tunna startfält vid Stora DM


Tunna startfält vid Stora DM
av Inger Nilsson, Västerbottens-Kuriren

Det var tunna startfält när öppna senior-DM i friidrott avgjordes på Gammliavallen i Umeå i helgen. Tävlingar utomlands eller på andra orter i Sverige, skador, uppladdning inför GP-tävlingen i Karlskrona i dag ­ det var några av anledningarna till att inte ”alla” var på plats.

Sandra Asplund vann DM-guld
Sandra Asplund, IFK Umeå, hann i alla fall hem för att vinna ett DM-guld i höjd. Men elva timmars resa från Italien, där hon varit på träningsläger och satt två personliga rekord i veckan, gjorde att det inte blev någon rekordhöjd. Hon vann på 1,65. Ändå var hon ett enda stort leende i går. 1,78 i Italien, och dessutom ett bra försök på 1,81 där, gör att hon ser fram emot kommande tävlingar med stärkt självförtroende.

Personligt av Robin Rohlén
Robin Rohlén, IFK Umeå, bättrar också på sitt självförtroende i varenda tävling i år. Han vann 400 meter på 50,77 och 200 meter på 22,68  i motvinden. 200-meterstiden är personligt rekord med ungefär en sekund. Clas Beverlöv vann tresteg på fina 13,76, Anneli Johansson, Ume Friidrott vann både kula (24:e DM-guldet i kula!) på 12,38 och diskus på 42,18. Två DM-guld blev det även för Umedalens Louise Johansson som vann sprintdistanserna. Mångkamparen Johnny Ulinder, Vingarna, satte personligt rekord i längd med 6,66 och även i höjd utomhus med 1,95 (han har gjort 1,96 inomhus).

Skellefteå AIK vann kvalet till Energikampen
Energikampen är en tävling för 14-15-åringar, där lag från varje distrikt i Sverige ska få vara med i finalen som avgörs i Lerum och Göteborg i samband med EM i augusti. Skellefteå AIK:s ungdomar vann Västerbottens kval som avgjordes på Gammliavallen.

Umebor tävlade på andra platser
Ett antal umebor tävlade på andra platser i helgen. Helena Engman, Riviera, vann kultävlingen i Huddingespelen i lördags när hon stötte 15,94 och med det gick upp som klar etta på Sverige-rankingen. Pär Järlebrant, IFK Strömsund, tävlade i släggkarnevalen i Västerås. Han besegrade alla konkurrenterna, utom en. Bengt Johansson, Västerås, vann på 67,92, före Pär som noterades för 60,19 meter, ett resultat han fick till i första omgången.
 

Första sidan