Lena Aruhn sänkte sitt årsbästa


Lena Aruhn sänkte sitt årsbästa
av Inger Nilsson, Västerbottens-Kuriren

Lena Aruhn, Ume Friidrott, sänkte i går sitt årsbästa på 400 meter till 53,80 sekunder vid tävlingar i Geneve, Schweiz. En viktig markering när två av hennes svåraste konkurrenter om landslagsplats också förbättrade sina tider i observationstävlingen i Huddinge. Beatrice Dahlgren, Mölndal, sprang på 54,07, och Emma Agerbjer, Söderhamn, på 54,96.
­ Det var jätteviktigt, säger Lena på telefon till VK. Det är ju fortfarande tidigt på säsongen, men jag känner att jag är på rätt väg. Det är om två månader, på EM i Göteborg, jag ska vara som bäst.

Toppar Sverigestatistiken
Aruhn, som därmed fortfarande toppar Sverige-statistiken, blev trea i Geneve, efter två löpare från Storbritannien. Segrade gjorde Melanie Purkiss, hon som vann även när de möttes i Italien i torsdags. Purkiss sprang på 53,07.
­ Jag sprang på bana fem, utanför brittiskorna, och gjorde mitt eget lopp. Jag sprang ganska jämnt med dem.
Söndagens lopp var avslutningen på ett kortare träningslägret i Italien. Det har varit en stressig period för Lena, som nu kommer hem för att avsluta vårterminen på skolan.
­ Det har varit mycket stressigt och när jag kom ner till Italien hade jag ingen energi kvar, jag sov nästan ett dygn. Nu känns det bättre.

Norrländska Mästerskapen i Härnösand
Nästa helg åker Lena till Härnösand för att för första gången vara med på norrländska mästerskapen. Då kommer klubbkamraten Viktoria Tegenfeldt (som sprang 800 meter på 2.11 i Geneve i går) och Rånäs Therese Ahlepil också att springa 400 meter, vilket gör att det kan bli en bra tävling för alla
tre.

Första sidan