Robin Rohlén slog personligt rekord på 400m

av Inger Nilsson, Västerbottens-Kuriren

Robin Rohlén, IFK Umeå sprang fyra 400-meterslopp i fjol. I söndags gjorde han årets första lopp, vid SAYO-tävlingarna i Sollentuna, sänkte personrekordet med närmare fyra sekunder - och fick en biljett till ungdomslandslaget. I månadsskiftet juni-juli åker han till Thessaloniki, Grekland, för att tävla i Gymnasiaden.
- Landslagsledaren Peter Holmroos, hade aldrig sett mig springa förut, och han var lite chockad, konstaterar Robin som själv låter ganska förvånad när VK når honom på telefon.

Sist att kvala in till Gymnasiaden
Robins Stockholmsresa lönade sig, även om det blev en lång bilresa Umeå-Stockholm tur och retur i helgen, eftersom det inte gick att få tag på flygbiljetter. Söndagen var sista anmälningsdag till Gymnasiaden, där ungdomar från hela världen möts. P 17-loppet över 400 meter var ett av söndagens sista lopp i Sollentuna, så Robin var sist att kvala in.

Tog kommandot från start och gick i mål på 48.67
Själva loppet klarade Robin av utan några större problem. Han tog kommandot från start, hade från bana 3 gått ikapp i princip alla på banorna utanför ett par hundra meter senare och gick i mål på tiden 48.67. Tvåan, Johan Svensson från Kalmarsund, noterade 50.73.
- Egentligen visste jag inte vad jag skulle hoppas på för tid, men jag ville komma under 50 sekunder - och så ville jag vinna, förstås, säger Robin. Han ställdes mot flera av finalisterna från 300-metersfinalen på inomhus-SM i vintras, men ingen av dem kom på pallen här!