Karin Harnesk lämnar SIF


Karin Harnesk lämnar SIF -
”Känns naturligt eftersom jag bor i Umeå”

av Roger Lindström, Norra Västerbotten

Skellefteå IF förlorar sin bästa löpare. Karin Harnesk, 25, har skrivit på för IFK Umeå.
­ Det kändes mest naturligt eftersom jag bor i Umeå, säger Karin.

Länets bästa på långdistans
Karin var ju Västerbottens bästa långdistansare förra säsongen och tog en solklar seger i Grand Prix.
Hon gjorde också en imponerande löpning i Tjejmilen i Stockholm där hon kom 12:a. Då tävlade hon för Skellefteå IF.
­ Men det kändes som att SIF håller på att trappa ned verksamheten. Så då bestämde jag mig för att byta klubb, säger Karin.

Debuterat för IFK Umeå
Hon har redan hunnit debutera för sin nya förening. Sprang ett inomhuslopp över 3 000 m i Umeå på 10.10,64, vilket placerar henne som sjua i Sverigestatistiken. Det gav henne också en biljett till stora SM som avgörs i Sätrahallen i Stockholm i helgen.
­ Jag sprang ju med killarna i Umeå så jag fick bra draghjälp. Men jag hoppas ändå kunde pressa min tid.
Några medaljfunderingar?
­ Nej, jag åker ned för att det känns kul och för att göra mitt bästa. Det är ju svårt att säga var jag står i konkurrensen eftersom alla tjejer inte sprungit något lopp inomhus hittills under säsongen. Anmäld är bland andra förra klubbkamraten i SIF, Anna Rahm, som numera tävlar för Rånäs 4 H. Anna är ju redan EM-klar till maratonsträckan i Göteborg i sommar och lär bli favorit även på 3 000 meter. Har du satt upp några mål för utomhussäsongen, Karin?
­ Nej, jag kommer att springa de lopp som jag har möjlighet att vara med i. Det gick ju bra förra säsongen men nu har jag fått ett jobb här i Umeå så det är inte riktigt lika mycket tid till träning.

Skellefteå IF fortsätter verksamheten
Skellefteå IF kommer att fortsätta verksamheten ett tag till.
­ Vi har sagt att vi driver klubben vidare så länge det finns pengar i kassan. Vi har ju kvar några tjejer, bland andra Maj-Britt Sundqvist, Pernilla Ericsson och Charlotte Holmgren. Men de tävlar ju så sällan numera, konstaterar Hilding Mikaelsson.
­ Så det är vi äldre i styrelsen som får försvara äran för SIF, skojar Hilding och skrattar gott. Hilding, Tage Ljungholm och Åke Larsson är nämligen alla anmälda till Stockholm Marathon i sommar.

Jonas anmäld till SM
Till SM i Sätrahallen är bara en friddrottare från Skellefteå AIK anmäld. Det är stavhopparen Jonas Almqvist som får en tävling i bra konkurrens och en chans att förbättra sitt personbästa. Fast åt nyblivne svenske rekordhållaren Alhaji Jeng lär han inte kunna göra något. Jonas blir däremot storfavorit i junior-SM som avgörs i Västerås 3-5 mars.

-------------------------

Första sidan