SDM-VDM i Umeå - Amanda är bäst i Sverige


Amanda är bäst i Sverige
av Roger Lindström, Norra Västerbotten
 
När friidrotts-DM avgjordes i Umeå var det en tvåa som imponerade mest. Amanda Forsman, 15, slog personligt rekord i stav med 3,40. Det gör henne till statistiketta i Sverige för flickor 17 år.

AIK har stark stavhoppstradition
Jonas Almqvist är stjärnan. Nu vann han herrarnas tävling på 4,75.
- Jonas hoppade mycket stabilt, säger AIK-ledaren Kurt Jonsson. Men fem meter blev för högt den här gången också.

I damernas stavtävling vann Umedalens Lisa Wälitalo på 3,60. Men Amanda Forsman född 1990 imponerade också. Amanda slog personligt rekord med 3,40 och gick upp som etta i Sverigestatistiken i klassen flickor 17 år.
- Amanda såg mycket bra ut. Ändå har ju säsongen knappt börjat, säger Kurt.
Helt klart är Amanda en medaljkandidat när SM avgörs i början av mars.

André dubbelsegrare på sprint
AIK fick också en dubbelsegrare på sprint. André Brännström vann både 60 och 200 m.
- Tidsmässigt tror jag att André kan ändå bättre. Relativt sett är tiden på 200 meter bättre, 23,17 i försöken och 23,25 i finalen. På 60 meter hoppas jag att Andrè ska kunna gå ner någon tiondel. Segertiden blev nu 7.19. Therese Öhman tangerade sitt personbästa i höjd, 1,65, och tog ett silver.

Peter gjorde comeback
Roligt var också att Peter Karlsson gjorde comeback på bana. Peter tog ett brons på 3 000 meter med 9.16,63. Mindre roligt var två skador. Pär Wikberg fick kliva av 3 000 meter med en ömmande vad. Niklas Wiklund fick avbryta tresteget sedan han fått känning av baksida lår.
- Förhoppningsvis är det bara kramp. Niklas är annars i strålande form och hade säkert hoppat upp mot 14 meter, tippar Jonsson.
 

Första sidan