Många deltagare i Umemilen (GP 16)


Många deltagare i Umemilen

av Lars Lindgren

Den 19:e Umemilen, som genomfördes ute vid Nydala i går, blev en fin tävling med  förhållandevis många deltagare och med banrekord i herrklassen av hemmalöparen Kristoffer Österlund.

Österlund slog det gamla rekordet med sex sekunder efter att ha sprungit ensam under hela loppet.
- Jag hade banrekordet i tankarna och gick ut rätt så hårt. Efter lite mer än halva loppet kändes det lite segt men jag lyckades trots allt pressa mig under Tony Berglunds rekordnotering från 2003, sade en nöjd Kristoffer efter att ha gått i mål med en segermarginal på drygt minuten.
Tvåa blev Andreas Brodin, Iksu, och trea Österlunds klubbkamrat i IFK Umeå Nicklas Berglund.
- Nu blir det maratonträning för hela slanten ett tag framöver, berättade Kristoffer Österlund.

Umemaran och Marathon i Florens
Som vi berättade efter Campuskampen springer Kristoffer Umemaran den 8 oktober men utan att satsa speciellt på den tävlingen. Satsning blir det däremot på ett maratonlopp i Florens i november.
- Och omkring nyårshelgen åker jag ner till Sydafrika för vinterträning, berättade Österlund.
Det är nu också klart att Kristoffer vinner årets GP trots att en tävling återstår. Andra segern i rad för Österlund som alltså vann även fjolårets Grand Prix.

Karin Harnesk vann igen
Damernas lopp (4 km) vanns av Skellefteå IF:s Karin Harnesk. Nu ställer  Karin, som också är klar GP-segrare, inte upp i GP-finalen, Umemaran.
- Nej, jag ska springa ett millopp i Hässelby den helgen, berättade Karin, som ganska nyss var nere i huvudstaden och sprang Tjejmilen, där hon blev så bra som tolfte tjej. Tvåa i går blev Kattisavans Jenny Jansson. Jenny, som vann GP för tre år sedan, har inte tävlat så ofta i årets GP. Vi hittar henne i endast fyra GP-lopp före Umemilen.
- Jag har fött barn och har inte kommit i gång på riktig med löpningen förrän nu, förklarade Jenny som inte blev slagen av Harnesk med mer än sex sekunder.

Utöver dam- och herrklass bjöd Umemilen på klasser för motionärer och inte minst på klasser för ungdomar och knattar. Totalt deltog cirka 150 löpare.
 

Foto: Lars Lindgren

Startnr 9 är David Adolfsson, Täfteå, som vann P 93-94 Startnr 21 är Linn Gustafsson, Tärna, som vann F 93-94 Kristoffer Österlund

Första sidan