Campuskampen med länseliten på plats


Campuskampen i Umeå med länseliten på plats
av Lars Lindgren, Västerbottens Kuriren

Endast tjugo löpare, sex damer och fjorton herrar, kom till start när Iksu i lördags bjöd in till landsvägsloppet Campuskampen. Iksu hade dessutom i år strukit ungdomsklasserna och därmed blev tävlingen extra liten.

Oskar Käck avgjorde direkt
Men även om massorna saknades så ställde länets elit upp. Dessutom kom en av landets större stjärnor till start nämligen Hagens Oskar Käck. Och Käck avgjorde det hela direkt.
-Jag
hade siktat på att klara mig in under 18 minuter men det gick inte. Den fjärde kilometern gick alldeles för långsamt, sade Oskar Käck efter att ha sprungit loppets sex kilometer på 18.25. Käck har gjort en bra säsong och kan se tillbaka på att ha satt flera personliga rekord.
-  Jag
har satt personligt på både 1500 meter, 5 000 meter och 10 000 meter. Det enda jag är lite missnöjd med är att jag inte har kunnat gå under åtta minuter på 3 000 meter, berättade Oskar. Käck har på 3000 meter gjort 8.06-8.07 men det ges inte så många tillfällen att tävla på den distansen utomhus.
- Den
distans jag satsar på är ju 5 000 meter och där har jag som bäst gjort 13.49, sade Oskar.

Kristoffer tvåa
Umeås Kristoffer Österlund blev tvåa i Campuskampen, 43 sekunder efter Käck.
- Vi
visste ju vilken standard Oskar har och lät honom springa, sade Kristoffer som i alla fall besegrade både Rikard Hedelin och Andreas Brodin klart. Sex kilometer är annars inte Österlund distans.
- Som alla vet satsar jag på maraton. Jag kommer att springa Umemaran men utan att toppa formen särskilt inför den tävlingen. Det blir det i stället inför ett maratonlopp i Florens i slutet av november, berättade Kristoffer.

Karin Harnesk klar GP-vinnare
Bäst bland damerna blev än en gång Skellefteå IF:s Karin Harnesk. Karin tog nu sin elfte GP-seger för säsongen och är klar GP-vinnare trots att två tävlingar återstår.
 

Karin Harnesk, Skellefteå IF klar GP-vinnare trots att två deltävlingar återstår
(Foto: Lars Lindgren)

Första sidan