Stavljus i Norrvallamörkret vid PRK 4


Stavljus i Norrvalla-mörkret
av Roger Lindström, Norra Västerbotten

När PRK 4 i friidrott avgjordes på Norrvalla i Skellefteå var det i särklass bästa resultatet 4,70 av Jonas Almqvist i stav. - Han hade dessutom några riktigt bra försök på 4,90 i mörkret, säger friidrottsexperten Per Andersson. Det här lovar givetvis gott inför helgens Finnkamp i Göteborg.

AIK:s stora stjärna
Jonas Almqvist är ju AIK:s stora stjärna på ungdomssidan. Han har tävlat i ungdoms-VM och är också uttagen till helgens ungdomslandskamp mot Finland som avgörs parallellt med stora finnkampen.
- Jonas använder en hårdare stav och det är inte omöjligt att han kan klara fem meter i helgen, säger Per. Resultatet är också extra bra med tanke på att det är mycket svårt för stavhoppare att hoppa i elljus. Det blir betydligt mörkare och svårare att hitta rätt med stavisättningen.

Andra resultat
Några andra resultat värda att notera:
Elin Johansson, 13 år, sprang 60 m på 8,74 och kanske än mer imponerande, 100 m på 13,88 i motvind.

André Brännström vann killarnas 100 m (11,41), men mer glädjande var att Staffan Ekefjärd i motvinden slog personligt rekord med 11,64.

Jessica Larsson vann förstås tjejernas junior-DM i diskus, och 36,27 är hyfsat för henne. Fast tvåan Therese Öhman visade att hon närmar sig sin tre år äldre konkurrent och slog personligt rekord med 31,42.

Lind Bjurman, 14 år, är också duktig i diskus. 27,20 med den lättare diskusen visar att hon gjort stora framsteg.

Stavhoppstränaren Börje Almqvist, 45, gjorde sin årsdebut som aktiv och klarade 3,50 på ett stilrent sätt.


Jonas Almqvist
Foto: Roger Lindström

 

Första sidan