Två banrekord vid Skelleftespelen på Norrvalla


Två banrekord vid Skelleftespelen på Norrvalla
av Roger Lindström, Norra Västerbotten
SKELLEFTEÅ
Det blev två banrekord på Norrvalla i helgen. Båda av gäster söderifrån. Marlene Lindström, Ununge, kastade 46,60 i spjut. Per Järlebrandt, Strömsund, noterade 63,20 i slägga. ´

20-årig spjuttalang
Marlene
Lindström är en 20-årig spjuttalang som kan ta medalj på junior-SM.
- Jag har varit på träningsläger i Finland med några kastare från Sundsvall. Då passade det bra att tävla här i Skellefteå på hemvägen, säger Marlene. Hon tillhör svenska junior-eliten och har tidigare gjort över 48 meter.
- Men nu kände jag mig lite sliten och är b6ara halvnöjd så där med resultatet, säger hon. Marlene tävlar för Ununge som är en ort i Uppland, några mil norr om Norrtälje.
- Det är spjut jag satsar seriöst på, jag tycker också att vi i Sverige håller på att bli bättre i den grenen.
Det tidigare banrekordet Malin Renman, Östersund, med 40,39, så det var en rejäl rekordslagning.

Banrekord i slägga
Släggkastaren Per Järlebrandt putsade inte rekordet lika mycket. Men segerresultatet från i lördags,  63,20, var dryga metern bättre än Svante Söderlunds gamla rekord på 62,02. Per tävlar för Strömsund
och är bosatt i Umeå. *
- Han hjälpte oss med teknikträningen vid ett läger i vintras och kan tänka sig att hjälpa våra yngre kastare. Vi får se om det kan lösa sig, säger AIK-tränaren Urban Lindberg. Per är Sverigefyra i slägga och kan givetvis ta medalj på stora SM.

 

Första sidan