Stefans snabbis blev Skelleftespelens höjdpunkt


Stefans snabbis blev Skelleftespelens höjdpunkt
av Roger Lindström, Norra Västerbotten
SKELLEFTEÅ
När Skelleftespelen i friidrott avgjordes på Norrvalla i helgen var höjdpunkten över på 10,66 sekunder. Så lång tid tog det nämligen för Sundsvall sprinterlöfte Stefan Tärnhuvud, 20, att vinna finalen på 100 meter.
- Jag är kanonnöjd över tiden och jag hoppas på en plats i Finnkampen, säger Stefan.
Nyss fyllda 20 år
Stefan är nyss fyllda 20 år och är en av svensk sprinterlöpnings stora talanger. Fast egentligen hade han räknat med ett mellanår i år.
- Jag gick skadad i vintras och trodde faktiskt att jag skulle få svårt att pressa mitt personbästa på 10,74, säger han. Men i Skelleftespelen tangerade han sitt personliga rekord på 10,66 i godkänd vind och verkar ganska säker på tider under 10,70.
- Jag har varit med på två landslagsstafetter i år och just nu känna det jättekul med löpningen, säger han. Det stora målet är stora SM i Helsingborg.
- Jag har aldrig varit i final på SM så det är mitt första mål. Men självklart hoppas jag på en plats i Finnkampen, SM blir helt avgörande för vika som hamnar där. Stefan var givetvis helt överlägsen på 100 meter. Han bara flög ifrån sina konkurrenter där Skellefteås talang André Brännström i 99 meter såg ut att bli tvåa.
- Men jag spände mig lite grann på slutet och förlorade andraplatsen med en enda hundradel. Det är bara fällningen över mållinjen, konstaterar André. Tiden 11,38 är i alla fall klart godkänd och André har visat en fin stabilitet i sommar och har i "normal" väder aldrig varit över 11,40 i en tävling.
- 100 meter är roligast och det är också det jag satsar på, säger han.
Ställde inte upp på 100m
Däremot ställde han inte upp på 200 meter.
- Jag har haft lite känning av en baksida lår och vill inte chansa inför junior-SM, säger han.
Även på 200 m visade Stefan Tärnhuvud sin överlägsenhet.
Vann finalen på 21,87 trots att motvinden var tuff.
- Det är kul att Skellefteå börjar få fram lite sprinters. Det behövs konkurrensen här uppe i Norrland, säger Stefan.
Adam gladde
För hemmaklubben var annars det mest glädjande på 200 m att Adam Tegelström gjorde ett sådant kanonlopp i pojkar 17 år.
Vann finalen på utmärkta 23,52 fast då hade vinden svängt till för kraftig medvind för att resultatet ska bli godkänt.
- Lite otur med vinden men samtidigt är det kul att jag kan göra en så bra tid, säger Adam som har ett härligt löpsteg och kanske kan bli allra bäst på 400 meter där han också slog personligt rekord med 53,41 i sitt debutlopp på distansen. Adam debuterade också på 800 m och gjorde 2.09,68 efter ett bra disponerat lopp.

Första sidan