Viskaterrängen - banrekord i hettan


Viskaterrängen - banrekord i hettan

av Lars Lindgren, Västerbottens-Kurirren

Viskaterrängen i Fredrika genomfördes i lördags i högsommarhettan men trots värmen presterades fina resultat.  Segraren Tony Berglund från IFK Umeå slog det gamla banrekordet med över en minut och även tvåan och trean, Kristoffer Österlund och Andreas Brodin,  gick under det gamla rekordet.

Gått bra undan
- Det har gått undan bra i slutet. Solen gick i moln ett tag och det påverkade orken och farten. Det kände man direkt, sade Tony efter att ha avverkat de 15 kilometerna från Lögdasund till campingplatsen i Fredrika. Berglund och klubbkompisen Kristoffer Österlund samt Iksus Andreas Brodin följdes åt ända till ungefär 400 meter före målgång men då avgjorde Berglund det hela. Tony Berglund ser ut att kunna bli fri från efterhängsna skador och segern i lördags var imponerade. Distansen´var väl egentligen i längsta laget för honom men varken det eller den besvärande värmen hindrade Tony från att döda det tidigare banrekordet.

Landslagsuttagen
- Tony var den starkaste i dag, sade tvåan Österlund, som också kunde berätta att han själv har blivit landslagsuttagen.    - Jag ska vara med i det svenska laget i St Olofsloppet, sade Kristoffer. St Olofsloppet är en landsvägsstafett mellan Östersund och Trondheim. Iksus Andreas Brodin håller numera helt jämna steg med länets bästa och blev trea bara sex  sekunder från segern. Loppet gällde som GP och Tony Berglund tog nu sin 13:e GP-seger och avancerade till fjärde plats i årets Grand Prix.

Karin före Therese
Damernas sex kilometer slutade som det nästan alltid brukar sluta i GP i år.  Med att Karin Harnesk, Skellefteå IF, vinner före Therese Bäckström, Bjurholms IF. Det var nu femte gången som vi såg detta slut. Harnesk tog sin 17:e GP-seger men några poäng blev det inte för henne. Karin hade nämligen redan före Viskaterrängen uppnått maximala 80 poäng under försäsongsomgången.

Enorm åskskur
Närmare 80 löpare fullföljde i de olika klasserna i värmen. När i stort sett alla hade gått i mål avslutades det hela med en enorm åskskur.
 

Första sidan