Lisa åtta i SM

av Roger Lindström, Norra Västerbotten

Lisa Rönnkvist, Skellefteå AIK, hade vissa medaljförhoppningar när stora SM i friidrott avgjordes i Malmö. Men hon fick nöja sig med åttonde plats i längd med 5,65 och än värre, hon skadade sig.
- Jag sträckte mig, så nu är inomhussäsongen över, säger Lisa.

Såg lovande ut i kvalet
Lisa var anmäld både på 60 m och längd men valde att koncentrera sig på längdhoppet. Det såg också mycket lovande ut i kvalet.
Lisa hoppade 5,71 och behövde bara göra två hopp för att vara finalklar som åttonde tjej.
- Det kändes som att jag hade mer i kroppen.
Lisas årsbästa är 5,72. I finalen fick hon inte ansatsen att stämma. Bästa och enda godkända hoppet blev nu 5,65.
- Men ett av hoppen var riktigt långt med knapp övertramp.
Kan det ha varit över sex meter?
- Garanterat, svarar Lisa som faktiskt kunnat vinna med det resultatet. Isländskan Sunna Getsdottirs segerhopp mättes nämligen upp till 6,02.
I femte försöket var så olyckan framme.
Vad hände egentligen?
- Jag kände att det blev övertramp och avbröt hoppet. Men när jag landade i gropen small det till i baksidan av låret så då var tävlingen över.
Och även inomhussäsongen?
- Precis, nu är det bara att inrikta sig på sommarens tävlingar i stället.

AIK:s andra deltagare, Pär Wikberg, sprang B-heatet på 3 000 meter. Pär gjorde ett hyfsat lopp och kom trea på 8.50,31.
Sammanlagt blev Pär tolva. Han var dessutom yngst i fältet med sina 21 år.

SM-guld till Lena Aruhn
För Västerbotten blev det ett SM-guld genom Lena Ahrun, Ume FI, som vann 200 m på 24.06. Anna Rahm, Rånäs, och tidigare Skellefteå IF, fixade ett brons på damernas 3 000 meter med 8.48,93. Men Anna satsar ju numera framför allt på maraton.