Niklas Berglund blir bara bättre och bättre - vann kvartsmaran


Niklas Berglund  blir  bara bättre och bättre - vann kvartsmaran

av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

IFK Umeås Niklas Berglund, bror till Tony, vann kvartsmaran i lördags. Kvartsmaran startar i Stöcksjö och är lika med helmarans sista fjärdedel . Niklas vann klart före klubbkamraten Rikard Hedelin och på en tid (35.24 ) som står sig bra bland de senaste årens segertider.

Niklas Berglund har den här säsongen blivit en allt bättre löpare och har i GP-tävlingarna inte alltid valt GP-distansen men han har i alla fall hunnit ta tre tredjeplatser och en fjärdeplats i GP.
- Jag
har ibland valt någon kortare distans. För mig är det här med kvartsmaraton en längre, sade Niklas.

Ung talang
Den här säsongens framgångar har gjort IFK Umeås relativt unge talang (född 1979) sugen på mera.
- Ja
, det känns inspirerade. Det gick ganska lätt i dag och det har det gjort länge. Jag kan träna mycket mera än vad jag har gjort hittills och det tänker jag göra nu, lovade Niklas.
Tvåan, Rikard Hedelin, klubbkamrat med Niklas, hängde med Niklas i cirka åtta kilometer av banans dryga tio och en halv men tappade en halv minut innan han nådde mållinjen.
- Jag
är inte på långa vägar i någon bra form just nu. En längre tid har jag kört bara ett pass i veckan och det är ju alldeles före litet, menade Rikard.
Fredrik Åhman fullborde trippelseger för IFK Umeå genom att bli trea.

Thereses första seger i ett GP-lopp
Therese Bäckström från Bjurholm vann damernas kvartsmara före Linda Andersson, Fjällvinden. Och Therese blev också GP-segrare. För damerna räknas nämligen båda distanserna i Umemaran som GP-distans. Therese har tävlat flitigt i GP och tog nu sin första seger för året. Tidigare har hon nio gånger varit bland de tre främsta och fyra gånger tvåa.


 
 

Första sidan.