Fullträff för Snällfot vid SM


Fullträff för Snällfot vid SM

Av Inger Nilsson/Västerbottens Kuriren
 
Mikael Sällfot, Nedre Soppero och bosatt i Umeå, jar inte haft någon supersäsong i spjut. Jämnt och stabilt, visserligen, men utan den där riktiga fullträffen. I lördags kom den. Då tog han hem SM-guldet efter att ha kastat 76.12 i en tävling där fyra kastare var över 75 meter. Den fjärde av dem var IFK Strömsunds Daniel Ragnvaldsson som noterade 75.03.
 
För Daniel Ragnvaldsson räckte det denna gång inte med ett 75-meterskast för att vinna eller för att ta medalj. Mattias Eriksson, Vännäs, kom inte över 70 meter, men 68.12 räckte till åttonde plats.

Carl-Johan femma på 100m häck
Carl-Johan Olsson, Mariestad, gick till final på 110 meter häck, men fick nöja sig med femteplatsen. Åt segrande OS-löparen Robert Kronberg, Kville och Malmös Philip Nossmy som nu gjorde comeback, fanns förstås inget att göra. De stod i särklass.
- Jag hade hoppats på medalj men eftersom jag råkade ut för överträning under våren så är jag väl inte riktigt ikapp. Men det verkar ändå ha vänt, säger Carl-Johan.

Ansatsen stämde inte
Erik Eriksson, Örbyhus blev femma i tresteg på 15.28, men var inte nöjd.
- Jag skulle kunnat göra upp emot 16 meter, men ansatsen stämde inte, säger Erik som tidigare i år gjort 15.42 och nu hade behövt ytterligare några decimeter för att ta en plats i finnkampslaget.

Christer Sarin, IFK Umeå gick till final i diskus. Det slutade med en tiondeplats och resultatet 46.43.

------


 
 

Första sidan.