Fjolårssegraren vann ohotad Campus Kampen


Fjolårssegraren vann Campus Kampen  (GP - ohotad

av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

IKSU:s landsvägslopp Campuskampen lockade inte något större startfält men det blev ändå hög kvalitet på tävlingen. Flera av länets bästa löpare kom till start och dessutom dök fjolårssegraren Gauti Johannesson upp.

Johannesson tog täten direkt från start och sprang sedan helt ensam under loppets sex kilometer och vann  helt ohotad.
- Jag
hade ändå ganska stor respekt för västerbottningarna. Jag vet att det finns många duktiga löpare här och jag kände mig inte alls säker på att vinna, sade Gauti efter loppet.

Tillbaka i Umeå
Johannesson har nu kommit tillbaka till Umeå efter ett år söderöver och är inne på nionde terminen i sina läkarstudier. När  han vann Campuskampen i fjol tävlade han för IKSU. Nu representerar han Rånäs 4H.
- Och något klubbyte är inte aktuellt, sade Gauti.

Gauti berättade också om säsongen eller året som har varit.
- I
januari var jag i väldigt fin form men sedan har jag drabbats av en del skador. På 5 000 meter har jag i alla fall gjort drygt 15 minuter men jag är mera nöjd med min tid på 1 500 meter. Där har jag gjort 3.50, berättade Gauti.

Kristoffer Österlund tvåa
IFK Umeås Kristoffer Österlund blev tvåa efter Johannesson och etta i GP-loppet, som vanligt gällande bara västerbottningar.
- Jag
försökte egentligen aldrig att hänga med i Gautis tempo. Han är alldeles för bra. I klungan efter honom var vi väl fem löpare som höll ihop i stort sett hela tiden. När det var drygt en kilometer kvar försökte jag med ett ryck men det var först på upploppet som jag kunde avgöra, sade Kristoffer.

Umemaran målet
För Österlund blir det nu först Umemilen den 19 september men det stora målet blir Umemaran i oktober.
- Jag
satsar då på att sätta ett personligt rekord på maran. men då behövs det att jag får bra draghjälp. Att springa den distansen i stort sett ensam skapar inte läge för personligt rekord, menade Kristoffer.

Tim Kerro och Niklas Berglund, trea respektive fyra i går, höll med om att de aldrig hade någon tanke på att försöka matcha Johannesson men samtidigt ansåg de att alla i klungan bakom slutsegraren hade varit i fegaste laget.
- Även om det hade varit rena självmordsuppdraget att hänga med så hade vi kunnat satsa lite mera för det gick inte särskilt fort i början, tyckte Kerro.
- Jag
är nästan lite besviken på mig själv. Jag är i bra form och borde ha vågat mera, menade Niklas.

Pernilla lär tävla mindre
I damernas kamp fick Pernilla Ericsson under hela första varvet sällskap av skidtjejen Kina Swidén och först på andra kunde Pernilla avgöra. Pernilla tävlar som vi alla vet för Skellefteå IF men ryktet säger nu att SIF ska lägga ner sin satsning på löpning och vad gör Pernilla då?
- Jag slutar inte men det är knappast troligt att jag kommer att tävla lika mycket nästa år som jag har gjort i år, sade Pernilla.
Och Umemilen springer Pernilla trots att hon redan är klar slutsegrare i GP.
- Där är distansen fyra kilometer och det passar mig utmärkt, menade Pernilla.

Jonathan i Frasseloppet
I ungdomarnas Frasselopp såg vi Jonathan Edlund från Umedalens IF åter springa helt utan konkurrens. Nu var det inte så många som ställde upp men det brukar ändå se ut på samma sätt. Talangen Edlund har inte många riktigt svåra konkurrenter i sin klass.

 
 

Första sidan.