Lena Aruhn tog SM-guld med tejp och Samarin


Lena Aruhn tog SM-guld med tejp och Samarin

Av Inger Nilsson/Västerbottens Kuriren

C-vitaminer, Samarin och så maken Urbans hjälp med att tejpa och trimma onda muskler - det var en del av receptet för Ume Friidrotts Lena Aruhn under SM-helgen i Karlstad. Trots skadeproblem och förkylning kunde hon under andra SM-dagen springa in ett nytt SM-guld på 400 meter, och hon gjorde det på en tid som var hennes fjärde bästa någonsin, 53.02 sekunder
.

Några minuter senare noterade hon sitt sjätte distriktsrekord för året när hon sprang sig till final på 200 meter (23.90 sekunder). Den finalplatsen gav under söndagen en silvermedalj-
-Det är så skönt att jag hittat känslan igen och att jag vågar lita på foten, att jag kan trycka till ordentligt, säger en strålande glad Lena efter att hon tagit sin guldmedalj.

Knep inga fler guld
Lika glad var hon inte på söndagseftermiddagen, efter 200-metersfinalen. Efter det fina loppet på lördagen var hon lite av favorit inför finalen. Men nu fick hon ge sig för Ellinor Stuhrman, Malmö AI, som däred fick revansch för lördagsförlusten. Lena sprang på 29.98, medan Stuhrmann noterade 23.93.
- Jag är väldigt arg och besviken, jag skulle haft två guld, säger en bister Lena efter 200-metersfinalen.
Den lindade högerfoten fick många experter vid sidan av banan att bekymra sig för Lena.
-Men det är bara en försiktighetsåtgärd, säger Lena. Och de som känner mig vet att det inte är någon fara.

Viktoria till final på 800m
Klubbkamraten Viktoria Tegenfeldt var nog nöjd med sitt SM. Hon tog sig till final på 800 meter och bestämde sig för att försöka göra ett lopp på sina egna villkor, så hon gick upp i täten.
- Jag springer bättre om jag får springa ostört,  jag är för svag i armarna när det gäller att ta sig fram, säger Viktoria med ett leende. Viktoria sprang nu på 2.10.24 och fick se sig besegrad av bland andra Therese Ahlepil, Rånäs 4H.  Therese har tidigare bott i Umeå och tränat med umelöparna, och och nu är hon tillbaka.
- Jag flyttade till Umeå för en vecka sedan, säger Therese som nu säkrade guldet (2.07.11) med två tiondelas marginal till Carina Nylen.
-Det blir bra sparring för mig att kunna träna med Therese i Umeå, konstaterar Viktoria belåtet.

Stavarna på villovägar
Lisa Wälitalo, stavhoppare från Umedalens IF, hade problem att få med sig stavarna till SM. Dehöll  på att försvinna på vägen. De kom dock fram i tid för att Lisa skulle kunna tangera sitt personrekord på 3.46. Det gav en tionde plats i en tävling som vanns av IFK Växjös Linda Persson på 4.16.

Anna Rahm, Rånäs, tog ännu en silvermedalj när hon sprang in som tvåa på 5000m efter Högbys Ida Nilsson. Anna låg länge i täten, men ett par varv före mål stack Ida ifrån och gick fram till seger.

------
 
 

Första sidan.