57 deltagare vid PRK i Skellefteå den 16 januari


57 deltagare ville prova på PRK i SKELLEFTEÅ
av Roger Lindström/Norra Västerbotten

Skellefteå AIK Friidrott provade ett nytt grepp vid torsdagens tävling i Kombihallen i Skellefteå. Alla fick vara med så många  gånger de ville. Testen blev en succé. 57 deltagare ställde upp.

- Vi ville nå dem som tidigare inte vågat ställa upp på tävling, säger AIK-ledaren Peter Ljungholm.

Flitiga längdhoppare

En av dem som ställde upp var 12-åriga Frida Niemi. Frida hoppade bland annat längd och slog personligt rekord med 3,11.

- Förut har jag bara hoppat tre meter, säger Frida, som var jättenöjd. Flitigast i längdhoppet var annars 12-årige Erik Nyström, som gjorde hela 17 hopp utan att förtröttas. Bästa resultatet kom i den 14:e omgången, 3,95, så trägen vinner. En del sprang 800 meter två gånger, tufft, andra hoppade längd, stötte kula och sprang 60 meter.

- Jag är mycket nöjd med utfallet, säger tävlingsledaren Per Andersson. Anstormningen av aktiva blev så stor att det inte fanns någon chans för sekretariatet (läs Per Andersson) att fixa en komplett lista samma kväll. Men några resultat måste vi ta fram.

Therese och Mikael visade klass.

Therese Öhman visade återigen sin klass. Therese stötte 12,08 i kula, det är nästan exakt en meter bättre än hennes tidigare personbästa (11,10).

- Jag gjorde väl något fel, skojar Therese.

- Allvarligt talat så lossnade det bara. Tekniken stämde, säger hon. Therese gick därmed upp på andra plats i Sverigestatistiken för flickor 15 år.

Mikael Hedström är den andra av AIK:s supertalanger. Mikael visade också storform i kula. 13,89 är personligt rekord med 59 cm och även för Mikael en andra plats i Sverigestatistiken (pojkar 16 år). Nia  för pojkar 17 år - som är tävlingsklassen på USM. Mikael slog också personligt rekord på 60 meter, 7,40.

- Jag har sprungit de tre senaste loppen på 7,41, 7,40 och 7,41. Så jag hoppas kunna pressa mig i inomhus-DM i helgen när jag får konkurrens, säger Mikael. Mikael Lindberg "persade" i både längd, 6,31, och 60 m, 7,58. André Brännström slog också till på 60 m, 7,75.

------

Föregående sida 

Första sidan.