19:e upplagan av Mullsjön Runt

 


 19:e upplagan av Mullsjön Runt
av Ivar Söderlind

IKSU:s Andreas Brodin vann i söndags den 19:e upplagan av Mullsjön runt.
Andreas Brodin, en duktig löpare men en löpare som vi ganska sällan ser som segrare i våra långlopp men som sakta men säkert närmar sig västerbottenseliten. Blev tvåa i lördags i Lyckseleterrängen och etta nu i Mullsjö.

Andreas lurade i vassen
Skellefteålöparna Pär Wikberg och Peter Karlsson var snabbast iväg i gårdagens lopp men Andreas lurade i vassen och slog till så småningom.
- Pär gjorde grovjobbet ganska länge men när det var ungefär två kilometer kvar gick jag upp till ledningen, berättade Brodin som vann med 14 sekunder. Brodin har sprungit Mullsjön runt flera gånger tidigare och fjol blev han sjätte man på tiden 24.39. Nu vann han på 24.13. Vem är då denne Andreas Brodin som länge har legat i toppen i länets Grand Prix och som låg på tredje plats när vi summerade våromgången av GP?
- Jag är ursprungligen från Skellefteå. Efter en tid i USA har jag nu bott sju år i Umeå. Jag är doktorand i matematik och jag är född 1972, berättade Andreas. Att han har familj med två barn såg vi också.

Inga GP-poäng
Mullsjön runt var inte GP-lopp i år så Brodin får inga GP-poäng för sin seger men han gjorde ett fint lopp och kan känna sig mycket nöjd med dagen. Ja, med helgen eftersom andraplatsen i Lycksele i lördags också tyder på att han form är god. Unge Pär Wikberg gjorde också en fin insats och det var kul att se att även unge Peter Karlsson  är på väg tillbaka.
- Jag har besvärats av ett diskbråck och inte kunnat tävla men nu börjar det bli bättre, sade Peter.

Gamlingarna måste få avlösning
- Vi måste snart ta över. Gamlingarna måste få avlösning, skojade Peter Karlsson och skickade en tanke till, ja, ni förstår till vilka. Bland annat till Peter Ljungholm som i lördags tog sin 51:a GP-seger och som därmed tangerade Lars-Gunnars Skoogs rekord. Flemingsbergs Pia-Maria Molin dök oväntat upp (skulle inte du Pia-Maria på hundutställning i helgen?) och blev bäst av damerna före Erika Brännström, Arvidsjaur. Segertiden blev 28.21 och marginalen 2.01. Sextio deltagare fullföljde (18 damer, tre flickor, 36 herrar, tre pojkar). 

Första sidan.