Grand Prix-veteraner

 


Grand Prix-veteraner
av Lars Lindgren/Västerbottens-Kuriren

Grand Prix i långlöpning i Västerbotten startade sin 26:e säsong i och med Vännäs halvmaraton i lördags. Några av löparna från den första upplagen (1978) fanns med även i lördagens tävling. En som vi säkert vet var med i GP 1978 är Kjell Hemmyr. Kjell tog förresten sin första GP-seger det året. En annan levande legend i GP-historien är Lars-Gunnar Skoog. Lars-Gunnar tog första GP-segern 1980 och är den bland herrarna som har samlat på sig flest segrar. Hela 51 segrar har det blivit. Lars-Gunnar blev faktiskt distriktsmästare i klassen M 45 i lördags.

Ytterligare trotjänare

Och det finns säkert några till som var med på sjuttiotalet och som deltar i långloppen fortfarande. Elon Lindvall från Skellefteå till exempel. För segraren Peter Ljungholm kom första vinsten 1984 och nu blev det seger nummer 49.

När det gäller antalet delsegrar är Kristina Hugosson i särklass värst. Kristina har vunnit inte mindre än 110 gånger.

En annan s k trotjänare i långloppen är Spölands Lars Forsberg, född 1936. Lars har nu sprungit femton av de 19 halvmaratonlopp som Vännäs SK har arrangerat. Lars berättade att han har sprungit 54 maratonlopp varav 21 i Umeå. Stockholm, New York, Helsingfors, Berlin och London är andra städer han har besökt och sprungit maror i. Och Röbäckskneget har han avverkat 20 gånger.

 
 

Första sidan.