Gauti Johannesson vann Gammliaterrängen 20 maj

 


Gauti Johannesson vann Gammliaterrängen 20 maj
av Lars Lindgren/Västerbottens-Kuriren

Länets senaste löparkomet IKSU:s Gauti Johannesson vann även gårdagskvällens Gammliaterräng som gällde både som GP-lopp och som DM och veteran-DM. Gauti tog ledningen direkt och ledde halvvägs på ett betryggande sätt och i mål efter åtta kilometer vann han med en marginal på 40 sekunder. Och banrekordet slogs med 15 sekunder.

- Jag kände mig stark och efter de tre lopp jag nu har gjort med tre segrar börjar jag få stärkt självförtroende, menade Gauti.

Efter ett varv passerade Gauti på 12.40. Hans tid i mål blev 26.07 (varven är inte på metern lika långa).

- Jag var inte helt säker på att jag skulle vara med här men när jag i dag fick höra att Skellefteå på grund av strejken ställer in sitt GP-lopp nu på torsdag så bestämde jag mig för att springa här, berättade Gauti.

Satsar inte på GP

Som vi tidigare har berättat satsar Gauti inte på GP-tävlandet eftersom han kommer att vara borta från Umeå under hela sommaren.

- Och dessutom springer jag helst inte längre sträckor än en mil. Nästa tävling för distriktsmästaren blir i Sollentuna den sista maj.

- Där ska jag springa 1 500 och 3 000 meter, sade Johannesson. Tvåa efter Gauti blev IFK Umeås Rikard Hedelin och trea dennes klubbkamrat Kristoffer Österlund. Andreas Brodin, IKSU, sprang in som fjärde man.

Karin Harnesk vann damklassen

Damklassen vanns av Skellefteå IF:s Karin Harnesk före Pernilla Ericsson, även hon SIF:are. I Campus-kampen fick Karin ge sig för Pernilla men nu var det Karins tur att vinna.

- Jag hade Vännäs halvmaraton i benen i lördags och det var kanske förklaringen till att jag inte orkade riktigt den gången, menade Karin. Karin kommer från Lillholmträsk mellan Malå och Norsjö men studerar och bor nu i Umeå. Om DM-terrängen sa Karin vidare så här.

- Som vanligt får jag bra draghjälp av herrarna. Alltid finns det någon med någorlunda rätt fart att hänga på. Karin vann på tiden 32.16 och med segermarginalen 36 sekunder. Trea blev Jenny Jansson, Kattisavan.

Ställningen i GP

Damer, 1) Karin Harnesk, Skellefteå IF (SIF), 56, 2) Jenny Jansson, Kattisavan, 37, 3) Pernilla Ericsson, SIF, 36, 4) Therese Bäckström, Bjurholm, 34, 5) Matilda Buske, IKSU, 29.

Herrar, 1) Gauti Johannesson, IKSU, 40, 2) Martin Lundberg, Fredrika, 31, 3) Andreas Brodin, IKSU, 28, 4) Johan Sandberg, IFK Umeå, 24, 5) Magnus Hansson, IKSU, 22.


Första sidan.