Inför SM i friidrott i Umeå den 1-3 augusti


Hej!

Det börjar dra ihop sig till sommartider vilket i Umeå så här års innebär brännbollsyra, kulturnatta på stan men även att Friidrotts-SM närmar sig med stormsteg. Jag hoppas att du är lika laddad som vi är! Det är mycket på gång i förberedelserna nu och vi vill dela med oss av lite information till dig.

För det första så känns Svensk friidrott är hetare än på länge! Det har redan slagits två svenska rekord, Mikael Ekvall på halvmaraton och Meraf Bahta på 5000 meter. Abeba Aregawi, Kim Amb och Erica Jarder gjorde finfina prestationer på senaste Diamond League-galan, flera nya stjärnskott som Daniel Ståhl och Sofi Flink visar framfötterna och IFK Umeås Odain Rose, Viktoria Tegenfeldt och Robin Rohlén har startat säsongen ypperligt. Många har EM i Zürich som huvudmål och den 3 augusti är nämligen sista dag för uttagningarna till mästerskapet. Många journalister, landslagsledare, aktiva och publik kommer alltså med spänning följa våra tävlingar.

Vi jobbar ändå hårt med att sprida information till Umeåbor och friidrottsintresserade att vi arrangerar SM i Umeå. Just nu snurrar ett antal taxibilar runt stan med reklam om arrangemanget. För några dagar sedan lanserade Idrottshögskolan ”SM-bloggen” där vi kan följa sex elitidrottsstudenter inför SM. Bloggen hittar du här: http://blogg.umu.se/smbloggen/  Vi kommer att ha reklam på flygplatsen, vanliga tidningsannonser, radioreklam och en tidningsbilaga. Bilagan kommer ut strax efter midsommar och vi håller i dagarna på att avsluta allt redaktionellt material kring den. Veckan före SM, 23-27 juli kommer vi att finnas på glashuset och ha lite reklam för arrangemanget. Vi kommer att ha prova på friidrott mellan 12-15, en gratis löparkväll onsdag kväll kl 18 för motionslöpare och på söndagen kommer vi ha presskonferens med våra hemmahopp i glashuset.

Det är givetvis mycket planering kring arenan och tävlingen. Vi kommer att sätta upp en extra läktare, flera tält, SVT kommer med OB-buss och 22 personer för att sända tävlingen på SVT play, Sveriges radio sänder… Det kommer helt enkelt att bli en helt ny arena! I dagarna har Umeå kommun satt upp en webbkamera där man kan spana in vad som händer på arenan. http://campuskameran.net.umea.se/view/index.shtml Kastfunktionärerna har redan nu börjat öva genom träningstävlingar varje lördag, det köps in nytt fräscht material till tävlingsmaterial och det mäts och stegas runt arenan. Är du nyfiken kan du i bifogad fil se ungefär hur arenan kommer att se ut. IKSU sport kommer alltså att användas för omklädning, ackreditering med mera.

NI kan redan nu tipsa nära och kära att de kan köpa 3-dagars biljetter på huvudläktaren. Alldeles snart kommer vi även att släppa ståplatsbiljetter och endagsbiljetter. 200 kronor för alla tre dagar, 100 kronor per dag och det dubbla för huvudläktaren är de priser vi kommer ha. Biljetter går att köpa via ticnet.se eller på Biljettcentrum.  Vi är mycket glada att tack vare Umeå energi kunna erbjuda alla barn gratis entré (ståplatsläktare) under hela arrangemanget! Vi hoppas att det ska vara ett sätt att inspirera och motivera ungdomar att börja, eller fortsätta med friidrott!

Givetvis behöver vi vara många som hjälper för att vårt SM ska bli så bra som möjligt. Känner du någon som vill hjälpa till? Be dem skicka ett mail till Annika Kjellsson Lind i personalkommittén, annika.kjellsson-lind@umu.se

Har du frågor kring Friidrotts-SM? Tveka inte att höra utav dig med frågor och funderingar. Önskar dig en trevlig helg!

Med vänlig hälsning
Anna Jonsson
SM-chef, Friidrotts-SM 2014                  

Tfn 073 – 066 17 62

smfriidrott@ifkumea.com

www.smfriidrott.com

 

Gilla Friidrotts-SM 2014 i Umeå på Facebook - http://www.facebook.com/FriidrottsSM2014

banner3