Hemmahoppet vann i Stensele Runt den 18 maj


Hemmahoppet vann i Stensele
- saxat ur Västerbottens-Kuriren den 20 maj

I lördags den 18 maj trotsade 29 stycken löpare sommarhettan och sprang Stensele Runts kvartsmaraton. Mats Granström och Jenny Jansson stod som segrare i kvartsmaran med GP-status.

Termometern visade 24 grader i skuggan men trots det blev kvartsmaran ingen svettig tillställning. Hemmahoppet och före detta elitlöparen Mats Granström vann på herrsidan. Granström ledde större delen av loppet på 10 500 meter. Vann gjorde han på tiden 34.40, 1.49 före tvåan Tomas Edström.
– Det känns bra, det var kul. Loppet var varmt och jobbigt. Vanligtvis tål jag värme hyfsat bra, jag gillar när det är varmt så det gör mig inget, säger Granström.
I och med vinsten blev detta hans tredje förstaplacering i Stensele Runt. Löparglädjen var det som fick Granström, som idag är klubblös, att delta i kvartsmaran.
– Jag springer för att det är roligt. Det är skönt att röra på sig, det blir en kick på något vänster.

På damsidan segrade favorittippade Jenny Jansson, IFK Umeå, på tiden 42.01. Jansson som varit skadad en längre tid var inte nöjd med tiden. Det gick som jag hade förväntar mig, jag har sådana problem med mina skador från i vinter. Jag ville köra det här för att få igång kroppen, säger Jansson. Skadan sitter på en disk som strålar ut i ryggen och baksida lår, vilket gör att hon inte kan räta ut ryggen eller ta ut stegen i löpningen.
– Så det kapar teknik och det kapar tid.
Hur resterande delen av säsongen kommer att se ut för Jansson kan hon inte svara på, utan tiden får visa hur säsongen kommer att bli.

Gabriella Garpefjäll