Emil på rekordtid i Umeå Öppna


Emil på rekordtid i Umeå Öppna
- saxat från Västerbottens-Kuriren

Kyla och snålblåst på Campus Arena hindrade inte Emil Tegenborg Sjöström.
– Motvind på minus 0.8 och ändå pers. Yes.


Emil tävlar i friidrott för Umedalens IF. Efter loppet i går kväll då han sprang 60 meter på drygt nio sekunder kan han kalla sig för kommunmästare i Umeå.  I ”godkänd motvind ” klockades han på 9.14. Fyra hundradelar bättre än hans gamla personliga rekord.
– Jag kör alltid för att vinna, säger Emil som trots kylan kutade i kortbyxor.

Har du alltid varit snabb?
– Jag vet inte, jag föddes med det. Det brukar alltid gå bra i friidrott.
Tävlar du i andra grenar än 60 meter?
– I längd har jag hoppat 4.21. På 1000 meter har jag tiden 3.17. Men den här kvällen springer jag bara 60 meter, det här är ingen stor tävling, säger Emil.
Håller du på med någon annan sport också?
– Fotboll. Då spelar jag med IFK Umeå City -03.

Tisdagskvällens tävlingar på Campus Arena gällde även Ungdoms-DM för visa klasser och grenar. Det var ganska få deltagare och svårt att prestera riktiga toppresultat. En av dem som kämpade för att hålla värmen var Agnes Larsson, Skellefteå AIK. I klasen F 13 körde hon tre grenar; höjdhopp, tresteg och 200 meter,
- Höjd gick så där. Jag har ett pers på 1.46, men det är så kallt nu, förklarar Agnes som fick nöja sig med 1.40 trots ett par bra försök på 1.43.

I Västerbottens Grand Prix avgjordes lopp på 5000 meter. Där samlade GP-ledarinnan Malin Skoog, IFK Umeå nya poäng. Hon var ensam dam och hade tiden 18.49. På herrsidan vann Kristoffer Österlund., IFK Umeå på 15.32, tvåa klubbkamraten Göran Kero på 17.49. 

Peter Hegetorn