Rohlén kämpade sig till SM-silver på 800 m


Rohlén kämpade sig till SM-silver
- saxat ur Folkbladet den 2 september

Robin Rohlén gick ut stenhårt i finalen, men blev omsprungen med 40 meter kvar och fick nöja sig med SM-silver på 800 meter.
– Jag ville visa lite attityd, och det lyckades jag med, säger IFK Umeå-löparen.

Med den bästa tiden i försöksheaten gick Robin Rohlén ut som en av favoriterna i finalen över 800 meter på Ryavallen i Borås.
– Jag gick över mållinjen i försöken, lite kaxigt, men jag ville göra ett statement att jag kände mig i riktigt bra form, säger Rohlén.
Robin fortsatte med att visa attityd även i finalen. Han gick ut med högt tempo och ledde med 40 meter kvar, innan han blev omsprungen av segraren Johan Rogestedt, Stenungsund.
– Jag tycker svenska medeldistansare är lite mesiga, så jag gick ut hårt. Jag gick ju för guld, men kroknade lite. Men jag känner att om jag kan göra några fler sådana lopp kan jag komma ned på riktigt fina tider, säger Rohlén som gick i mål på tiden 1:49.26.
 – Ingen supertid, men i SM är det placeringen som räknas.

Silvret var Rohléns andra medalj i SM-sammanhang, 2010 tog han brons på samma distans. Till helgen väntar troligen Finnkampen för Rohlén som gjort en smått sensationell comeback i sommar.
– Det skall bli kul med Finnkampen, vi får se vad vi kör för taktik då, säger han.

Men Rohlén var inte ende länssonen som tog medalj på SM. Skellefteå AIK:s Mattias Lindberg kom trea i slägga. 
– Det här är det största som hänt hittills, och framförallt så får jag vara med i Finnkampen nästa helg, säger Lindberg.
Finalen i släggkastning blev däremot inte särskilt spännande. Redan efter Lindbergs andra kast stod det klart att jag skulle få brons. 
– Jag ökade på med en halvmeter i sista kastet till 65.75 och det är mitt tredje längsta kast jag har gjort, säger Lindberg.
Segrade gjorde Mattias Jons på 75.74 och tvåa kom Markus Johansson med 73.05.

För IFK Umeås höjdhoppare Fredrik Konradsson slutade SM med en snöplig fjärdeplats.
– För tredje gången i rad jag var nära 2.10 i andra försöket men rev, det hade räckt till brons, säger Konradsson.

Skribenter: Gunnar Erlandsson och Tomas Ruuth

 

 

Första sidan