axat ur Västerbottens Folkblad den 27 februari

Elias Bjuhrs inomhussäsong avslutades med sista helgen i februari med Junior-SM. Det blev bästa tänkbara slut med ett första JSM-guld inomhus.
– Ett kvitto på att man är på rätt väg, konstaterar han nöjt.

Välförtjänt guld
IFK Umeålöparen kvalificerade sig enkelt till finalen i P19-klassens 1500-meterslopp. Väl i finalen var det inget snack om vem som förtjänade guldet.
– Jag lät ettan dra tills det var fyra varv kvar då jag gick upp och drog. Sedan höll jag ända in i mål. Sista hundra spurtade jag. Det var skönt, säger guldmedaljören glatt.

Klockan stannade på 4:04.22.
– Tiden är inte det viktigaste inomhus. Det är placeringen och medaljen. Det var härligt att ta guldet. Det här ät mitt första JSM-guld inomhus, fortsätter han.
Nu är inomhussäsongen avslutad för Bjuhrs del.
– Jag ska springa terräng-SM i slutet av april, sedan börjar utomhussäsongen. Där är det stora målet att ta sig till Junior-VM. Det här var ett kvitto på att man är på rätt väg, säger Elias Bjuhr.

Medaljer i höjd
Övriga länsframgångar på JSM:et i Bollnäs var att Fredrik Konradsson, IFK Umeå tog silvermedalj i P19-klassens höjdhopp. 2.06 var högsta hoppen för både Konradsson och slutlige vinnaren Erik, Liberg, Ullevi FK.
Brons blev det för Alexander Håkansson, Umedalens IF i M22-klassens höjd med ett högsta hopp som mätte 2.06. Klubbkamraten Christoffer Olsson knep bronsmedaljen i P19-klassens 400 m. Hans tid var 51.10.

Guld för Burman
I helgens avgjordes även Ungdoms-SM i Göteborg. Där vann Hannes Burman guld i P16 stav med 4.27. Silvermedaljörer blev Anton Sjöström, Ume Friidrott i P15 stav (3.31) och Anton Andersson, Umedalens IF i viktkastning (16.56). Brons blev det slutligen för Oskar, Nilson, Skellefteå AIK i höjd med 1.88.