Joel tillbaka som vinnare i Orrböle Runt (GP 10)
 - i Västerbottens Folkblad den 25 juli


Joel tillbaka som vinnare
- vann Orrböle Runt före klubbkamraten Kristoffer Österlund
 
i Västerbottens Folkblad den 25 juli

Joel Bodéns hälsoproblem är ett minne blott och vid Orrböle Runt visade IFK Umeålöparen klass med seger i herrklassen.
– Jag tror inte jag förlorat något GP-lopp sedan jag var 17-18 år, säger Lövångersonen. Totale GP-ledaren Kristoffer Österlund, IFK Umeå, fick ge sig redan efter tre kilometer mot den landslagsmeriterade 1500-meterslöparen Bodén i herrarnas 14-kilometerlopp.

Längsta loppet
- Det var det längsta loppet jag sprungit så det kändes lite småsegt. Det blåste en del också så det var tungt, säger Bodén som ryckte när tätklungan nådde den kuperade delen av banan. Sluttiden för herrvinnaren blev 45.43. I mål var nu IFK Umeålöparen en minut och tre sekunder snabbare än klubbkamraten Österlund som blev tvåa.
– Om det var en skräll? Kristoffer är duktig men jag tror inte att jag förlorat ett GP-lopp sedan jag var 17-18 år, berättar Joel.

Har fått behandling
Problemen med en slemsäck i hälen är nu åtgärdade
- Jag har fått behandling för det där och kört lite skogslöpning under en tid. Jag testade att springa i lördags och kände då att jag lika gärna kunde ställa upp i Orrböle för att få mig en genomkörare, säger han.

Hur känns hälen nu då?
– Nu känns den bra, svarade han.
Damernas 7-kilometerslopp vanns i vanlig ordning g av Jenny Jansson, IFK Umeå. Den totala GP-ledaren sprang på 25.11. Tvåa blev Cecilia Lilja, Vallentuna FK, och trea Mimmi Björn, Fredrika IK. I herrarnas 7-kilometerslopp hamnade skidåkaren Robin Norum, IFK Umeå, överst på pallen. Norums segertid blev 23.28.

Sex deltävlingar av GP i långlöpning återstår. Nästa tävling på tur är Röbäckskneget den 27 augusti.

Joakim Bålfors, Västerbottens Folkblad