Storslam i Vännäs av IFK Umeås löparstall


Storslam i Vännäs av IFK Umeås löparstall
- saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida


IFK:s löpare tog i helgen storslam i Vännäs halv- och kvartsmarathon. DM-titlarna på halvmaran gick till helt suveräna Kristoffer Österlund och Jenny Jansson. På¨kvarten" var det Tobias Lustig och Malin Skoog som dominerade.
 

Efter ett års uppehåll var så Vännäs Halv- och kvartsmarathon tillbaka, tack Vännäs SK!

Precis som tidigare var det en trevlig och välarrangerad tävling, den här gången med start och mål beläget i de centrala delarna av Vännäs. I övrigt var bansträckningen densamma som tidigare år.

Kvartsmaran

När skottet small för deltagarna i halv- och kvartsmarathon var det uppskattningsvis knappa hundratalet löpare som gav sig iväg. Snabbast av dem alla var IFK-duon Kristoffer Österlund och Tobias Lustig. Tobbe som för dagen nöjde sig med kvartsmaran drog snart ifrån och kunde vid vändpunkten konstatera att närmaste löpare på kvartsmarathondistansen var IFK-duon Anders Hemmyr och Johan Sandberg.

Resten av loppet blev en ren defilering av Tobbe som vann på tiden 33.36. Om andraplatsen var det desto tuffare. Ute på banan försökte Anders med några småryck för att skaka av sig Johan men det var lättare sagt än gjort. När löparna svängde in på upploppet kunde Johan sätta in en patenterad spurt och springa i mål på fina 36.52 (1:a M40). Tiden för Anders del blev 36.57 (1:a M35) och ett kvitto på att formen är i stigande.

Överlägset snabbaste tjej på kvarten var vår egen Malin Skoog som sprang in på 41.10.

Halvmaran

På halvmaran var det Kristoffer som fick borra ensam i täten. Rapporten från speakern sa att Krille vände på ca. 36 minuter vilket skulle innebära en sluttid kring 1.12. Med vinden i ryggen och hemlängtan så gick det dock något snabbare och Krille kunde kontrollerat vinna på 1.11.04.

Bakom Krille gjorde Micke Lindgren ett som vanligt mycket stabilt lopp och knep andraplatsen på 1.17.50 vilket även innebar seger i M35.

I damklassen vann som väntat Jenny Jansson klart. Det mest spännande var att se vilken tid klockan skulle stanna på. Tyvärr så kom Jenny att hamna i ett ingenmansland av löpare och fick därmed göra jobbet helt själv. Tiden blev dock goda 1.22.33 vilket med tanke på förutsättningarna (sololopp, motvind på utvägen) antyder att det finns betydligt mer att få ut.

 

Skribent Hans Nilsson

 

 

Första sidan