Årets kastpremiär är avklarad


Årets kastpremiär avklarad
– saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida

I underbart vårväder avgjordes årets första kasttävling ute på Vildmannaområdets kastfält. Resultaten strålade i kapp med det fina vädret.

En som visade att han är en man att räkna med inför sommaren är IFK:s stjärnskott Robin Bergkvist som med 14.03 i kula persade rejält. Gamla PB:t från inomhussäsongen låg på 12.78. Robin som mer eller mindre började med friidrott den gångna hösten är ett verkligen ett namn som skall bli intressant att följa.

I herrarnas diskus svarade Johnny Karlsson för ett resultat i svensk elitklass. 55.17 som Johnny nådde är inte heller allt för långt från hans personbästa.

I damsläggan tog Malin Johansson, IFK Strömsund hem segern med ett kast på 59.03 vilket var ett nytt personbästa. Tvåa blev här Linn Jonsson som kastade 54,21. Linn som tyvärr har plågats av en ryggskada men som med säkerhet kommer att bjuda Malin på allt tuffare motstånd ju längre in i säsongen vi kommer.

Umedalens Anton Andersson ville inte vara sämre han utan såg till att persa rejält i P16-klassen i slägga. Hela 48,25 nådde Anton vilket var en förbättring av det tidigare perset med hela 17 meter! Träning ger resultat.


Skribent Hans Nilsson

 

 

Första sidan