Guld till Janne på korta terräng-DM i Vännäs - saxat från IFK Umeå Friidrotts hemsida

[]

Guld till Janne på korta terräng DM!

2009-09-19 17:02

IFK:s löpargäng höll sig väl framme i lördagens terräng DM över 4000 m som avgjordes på en tuff 2-km slinga i Vännäs. 3 guld och 2 silver blev det till kamratföreningen.

Snabbast av alla var Janne Westerberg som efter det första varvet kunde gå ut med några sekunders lucka till Nicke Berglund. Janne som passerade på ca. 7.03 höll farten fint och vann ohotad på 14.13 vilket är nytt banrekord. Som tvåa, 6-7 sekunder efter Janne placerade sig Nicke nöjd med att ha kunnat springa utan några lårproblem.

En som satsade hårt från start var Elias Bjuhr som ville testa seniorerna. Elias hängde med till ca. 1,7 km då en tuff backe skall passeras. Elias tvingades där att släppa men höll ändå farten uppe bra. På andra varvet gled dock hemmahoppet Lukas Borgemo, Vännäs SK förbi och grejade DM-bronset.

Elias som placerade sig som total 4:a var dock snabbast av ungdomarna och vann sinn klass på ett nytt PB på banan. 4:a i seniorklassen blev istället IFK:s Terje Andersson.

Bland veteranerna så grejade Hasse Nilsson guldet i M40 medan B-O Berglund plockade hem ett silver i M60.

Sammanfattningsvis en rolig tävling som fler borde prova på. Tilläggas bör även att banan är dryga 4 km (GPS-mätt av Janne till 4,3 ifjol).

Uppdaterad 2009-09-20 15:41 Skribent Hans Nilsson