Nytt banrekord av Tony Berglund i Örträsksjön Runt (GP 9)


Nytt banrekord av Tony Berglund i Örträsksjön Runt (GP 9)

av Lars Lindgren, Västerbottens Kuriren

Det blev nytt banrekord igen för IFK Umeås Tony Berglund. Förra helgen satte Berglund banrekord i Viskaterrängen och i lördags (18 juli) blev det rekord i Örträsksjön runt. Det nya rekordet lyder på 34.17 och det är tolv sekunder bättre än det gamla.

 

Skötte farthållningen 

Tvåa blev Tonys bror Niklas och det var han som skötte farthållningen i början av den tunga kvartsmaran.

        - Vi hade kommit överens om att Niklas skulle dra i början och han drog bra i några kilometer.  Efter cirka fyra kilometer gick jag upp till täten och sedan blev jag ensam, berättade Tony Berglund, som vann med en marginal på nästan tre minuter (2.45).

 

Siktade på banrekord

       – Berglund berättade också att han siktade på nytt banrekord och att han nu efter sju sorger och åtta bedrövelser med skador känner sig återställd.

        - Det kändes i alla fall bra i dag och jag tror att min varierade träning den senaste tiden har varit bra. Jag har försökt att göra annat än att bara springa, cykla till exempel, sa Tony.        

        Niklas däremot känner av den skada han har dragits med ganska länge men kunde ändå sno andraplatsen från Iksus Andreas Brodin. Två sekunder blev tidsskillnaden mellan dem i mål.

        Fjärde man blev Lukas Borgemo, Vännäs. Borgemo är ett intressant löparnamn, som kommer allt närmare länseliten och som satsar lite på GP, i vilket lördagens tävling var nummer nio av sjutton.

         - Njaä, jag satsar nu i första hand på att klara av den svenska klassikern. Fick tyvärr bryta Vansbrosimmet och måste nu börja om från början igen, berättade Lukas.

 

Jenny vann som väntat

Jenny Jansson, Kattisavan, vann som väntat damtävlingen men var ändå inte särskilt nöjd. Jansson verkar i alla fall vara helt utan konkurrens i länet just nu.

        - Jag hade hoppats komma under 40 minuter men nu blev det 40.58. Men jag får kanske skylla på att jag kom hem ganska sent i går kväll efter en resa på 90 mil, sa Jenny, vars segermarginal blev över fem minuter. Tiden är i alla fall en av de bästa som någon dam har gjort i Örträsksjön runt.

 

Inte långt från deltagarrekordet

        Totalt i tävlingen deltog 107 löpare. Det är inte långt ifrån deltagarrekordet, som lyder på 116 deltagare (2002). Tio ungdomar sprang 3 km, 16 sprang 1 500 meter och 29 hade valt distansen 500 meter.

                                                  

 

Första sidan