Nolia Cup 1 på Gammliavallen

Kristoffer Österlund Anja Holmgren Gustav Björnfot

Klicka på bilderna så blir de större

Friidrottens Nolia cup inleddes onsdagen den 25 juni med tävlingar på Gammliavallen i Umeå. Det tävlades i längdhopp, i kulstötning och i löpning. Löpningarna gällde 100 meter, 400 meter och 3 000 meter.

Den längsta distansen, som ingick i långlöparnas Grand Prix, vanns av GP-ledaren, IFK Umeås Kristoffer Österlund.  Kristoffer spädde nu på sin ledning ytterligare genom segern.

— Det var rätt så jobbigt i kväll. Den starka motvinden på upploppet gjorde att tiderna inte blev så märkvärdiga, tyckte Kristoffer, som fick en tid på lite över 8.50.

— Det är ju längre sträckor som är mina distanser,  men jag skulle ändå vilja komma ner på 8.30 på 3 000 meter, sade Kristoffer.

Skellefteås Pär Wikberg startade loppet tufft och fick en liten lucka till Österlund, men denne vann till slut helt ohotad. Andreas Brodin blev trea. I GP leder Österlund på 60 poäng. Wikberg har 42 poäng och Brodin har 40.

Jenny Jansson, Kattisavan, vann damernas på 10.39, vilket var ganska bra i den rådande vinden.

Jenny leder  GP på full poäng efter tre lopp (60 poäng). Anne Sundberg, Vännäs, är tvåa på 42 poäng.

Nils Bergmark från Skellefteå sprang 400 meter på 54,42 och vann sitt heat före IFK Umeås Elias Bjuhr.

— Det var ett slitsamt 400. Motvinden på upploppet var verkligen jobbig, sade Nils, som ändå var ganska nära sitt personliga rekord lydande på 53,90.

I gårdagskvällens övriga tävlingar gällde 400 meter och längdhopp som DM för veteraner