Tony Berglund segrade i Håkmarksmilen


Tony Berglund segrade i Håkmarksmilen
av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

Den andra upplagan av Håkmarksmilen avgjordes i lördags i fint sensommarväder. Antalet deltagare i loppets två motionsklasser var ungefär som i fjol (drygt 90). Loppet annonseras som ett motionslopp men det hindrar inte länets långloppselit från att vara med.

Löpartalangen Tony Berglund
Den som motionerade snabbast den här gången var IFK Umeås Tony Berglund, löpartalangen som på grund av envisa skador länge har hindrats från att göra sig själv rättvisa som löpare.
­ Jag
är ganska trött på att prata om mina skador. Men jag har en längre tid inte ens kunnat träna. Jag började med träning igen i juli och ställde upp i dag för att känna mig för och peppar, peppar, det kändes riktigt bra, sade Tony efter att ha vunnit milen med tiden 33.22.
Tiden är en halv minut bättre än Anders Hemmyrs segertid från i fjol men vi ska inte jämföra tiderna eftersom banan var lite annorlunda nu. Tvåa blev Åsjöns Daniel Westerberg, trea Andreas Brodin, Iksu, och fyra fjolårssegraren Anders Hemmyr.
Trion Berglund-Westerberg-Brodin låg i täten hela loppet igenom.
­ Men
ett tag hade jag släppt lite. Jag låg väl ett tag 4-5 sekunder efter Daniel och Andreas men lyckades gå i fatt, berättade Tony Berglund, som under sista kilometern drog ifrån och vann med 14 sekunder.

Maria Lundgren snabbast
Snabbast av de motionerande damerna var Maria Lundgren, piteåtjejen som tävlar för MAI i Malmö och som bor och jobbar (som lärare) i Umeå.
­ Jag
är ju inte så ung direkt men vill ändå försöka komma tillbaka som löpare. Jag tänker satsa lite allvarligare nu efter att ha legat lågt en tid, sade Maria, som faktiskt en gång i tiden var med i det svenska laget i Finnkampen.
 Maria vann på 37.29, drygt två minuter bättre än segertiden från i fjol. Tvåa i Håkmark blev Kattisavans Jenny Jansson. Antalet deltagande damer var 23 och herrarna var 69. Dessutom sprang några ungdomar i en knatteklass utan tidtagning.
 


Foto: Lars Lindgren

Resultatlistans tätkvartett är här en dryg kilometer efter starten redan samlad i täten. Nr 79 är Tony Berglund (segrare), 87 är Anders Hemmyr (fyra), 29 är Andreas Brodin (trea) och nr 75 är Daniel Westerberg som blev tvåa.

Första sidan