Fyra guld till Umeå vid JSM/USM

av Ivar Söderlind

Under fredagskväll den 4 augusti, den första av tre dagar av JSM på Källbrinks  IP i Huddinge, segrade Sandra Asplund, IFK Umeå i höjd K22 på 1.77 efter två fina försök på personbästa 1.80. Segern ger en plats i Sveriges lag till Nordiska Mästerskapen för juniorer i Århus den 19-20 augusti.

Även Viktoria Tegenfeldt, Ume FI kvalificerade sig till det svenska juniorlandslaget i Århus genom att överlägset vinna 800 meter i F 19-klassen på 2.11,63 , 2, 55 sekunder före tvåan!!

JSM-guld  i höjd blev det även för Erika Wiklund, Trångsvikens IF som går på Riksfriidrottsgymnasiet i Umeå. Hon klarade 1.84 i F19-klassen efter att hårfint ha rivit på 1.87.

Vid USM som avgjordes på Rosvalla IP i Nyköping blev det som väntat en överlägsen seger för Robin Rohlén, IFK Umeå på 400 meter i P17. Han blåste ifrån sina medtävlare efter 200m och vann med nästan 2 sekunder på goda 48,96. Sitt Sverigebästa på 48.30 från Gymnasiaden i Grekland kan han slå då han får starkare motstånd. Varför inte vid Úngdomsfinnkampen i Finland den 25-26 augusti?

I finalen på  300m häck i P15 blev Erik Jonasson, Umedalens IF fin fyra med tiden 41,27.