- Berglund var steget före Kerro
av Lars Lindgren, Västerbottens Kuriren

I går kväll avgjordes Noliacupen nummer två i friidrott på Gammliavallen i Umeå och det med bra deltagande.Vad sägs till exempel om fjorton anmälda till 200 meter, tretton i kula och nio på 100 meter.

23 löpare på 3000 meter

Tävlingarna bjöd även på ett GP-lopp över 3 000 meter och till detta var inte mindre än 23 löpare anmälda. Det vanns av IFK Umeås Tony Berglund steget före Tim Kerro, även han från IFK Umeå liksom trean Kristoffer Österlund.
- Jag
är jättenöjd, sade Berglund efter att ha sprungit i mål på 8.33 vilket innebar personligt rekord för honom med fem sekunder. Även Kerro satte personligt rekord och det med inte mindre än nio sekunder.

Anna Rahm vann före Karin Harnesk

Damernas lopp vanns lätt av Anna Rahm från Rånäs. Obbolatjejen Anna Rahm berättade att hon är hemma på semester nu i några veckor. Annas tid i loppet blev cirka 9.50 vilket är bara två sekunder över hennes personliga rekord. Karin Harnesk från Skellefteå IF blev trea och bästa västerbottniska och tog därmed sin fjärde GP-seger av fem möjliga hittills den här säsongen.

Oskar Rosén/Olofsson, IFK Umeå, född 1988, vann 100 meter på 11.40 sekunder och 200m på 22.92 i godkänd vind. Rickard Olsson, Lycksele LK var tvåa i båda loppen på 11.58 resp. 23.02. I  höjd hoppade Therese Öhman, Skellefteå AIK fina 161.