Snabba ryck av Tim Kerro i 28:e Gammliaterrängen

Snabba ryck av Tim Kerro i  28:e Gammliaterrängen

av Lars Lindgren, Västerbottens-Kuriren

Tim Kerro från IFK Umeå vann i går kväll den 28:e Gammliaterrängen och gjorde det på ett övertygande
sätt. I sista utförsbacken före målet hängde han av konkurrenterna och sprang in på ett nytt och mycket
bra banrekord.

Tränat mycket bra
- Det kändes fint och det har det gjort under hela våren. Jag har tränat mycket bra och mer än tidigare
och kört en hel del mängdträning. Det kan kanske låta något märkligt för en som satsar på 1 500 meter
men som medeldistanslöpare måste man vara uthållig. Det räcker inte bara med att vara snabb, menade onsdagskvällens segrare. Kerro har sedan förra säsongen bytt klubb från Stensele SK till IFK Umeå och vuxit
ett rejält snäpp som löpare.
- I
sommar har jag som mål att komma ner på 3.55 på 1 500 meter och under 15 minuter på 5 000 meter,
berättade Tim, som är junior och det är han ytterligare en säsong.

Det tidigare banrekordet hade Gauti Johannesson på 26.07. Nu ligger det på några sekunder under 26 minuter.
Även tvåan, fjolårssegraren Skellefteå AIK:s Pär Wikberg, var nöjd med sitt lopp. Pär gjorde drygt 20 sekunder bättre
än i fjol. Andreas Brodin, Iksu, blev trea och toppar GP-sammanställningen efter två tävlingar.

Karin Harnesk segrade igen
Damernas tävling toppas av Skellefteå IF:s Karin Harnesk, som vann i går och nu  har två segrar av två möjliga i GP.
- Jag
satsar på GP  och det har ju börjat bra. De två senaste åren har jag blivit tvåa så det skulle vara kul att
kunna vinna en gång, menade Karin som också gjorde en bättre tid i går än vad hon hade i fjol, då hon blev tvåa.

Tävlingen gällde inte bara som deltävling i Västerbottens Grand Prix. Den var också DM och veteran-DM.